English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 4 februari 2012 18.35 uur:

Winst en verlies bij horecaverkiezingen
Eind december werd de Reguliersdwarsstraat, in de door de website Gay.nl georganiseerde verkiezing Gay.nl's Rate 2011, gekozen tot Beste Uitgaansgebied. Beste homocaf werd echter Chez Ren aan de Amstel.

De uitreiking van deze prijzen vond plaats op 23 december in Ludwig II, waarbij alle winnaars een ingelijste oorkonde kregen:De oorkonde voor de Reguliersdwarsstraat stond aanvankelijk bij Ludwig, verhuisde toen naar EVE en staat nu bij Taboo, als zijnde op dit moment de populairste en meest uitgesproken gay bar van de straat.

De Gay.nl's Rate-verkiezing werd vorig jaar voor het eerst gehouden en ondanks de korte termijn zouden toch zo'n 5000 mensen hierbij hun stem hebben uitgebracht. Ook werden een reeks personen tot Gay Icon gekozen.

GaySite

Al veel langer bestaand is de Homohoreca Verkiezing, die de website GaySite.nl jaarlijks organiseert en waarvan de winnaars begin januari bekend gemaakt werden.

Beste gay caf werd Prik in de Spuistraat. Club Church in de Kerkstraat werd nummer twee in de categorie Gay disco's en de Amsterdam Gay Pride derde bij de gay evenementen.

Opmerkelijk was dat de eigenaar van de winnende gay sauna, Steamworks in Arnhem, liet weten zijn prijs niet in ontvangst te zullen nemen. Hij vindt zulke verkiezingen te gemakkelijk te manipuleren en daardoor te weinig representatief.

Time Out

Bij de verkiezing Best of Amsterdam 2011 van het tijdschrift Time Out waren vanuit de Reguliersdwarsstraat Ludwig en Eve genomineerd in de categorie Best Gay Venue en de keukenwinkel Studio Bazar in de categorie Best Kitchenwares Shop. Helaas won geen van hen de titel: Beste Gay Venue werd Bump in de Kerkstraat.

Amsterdam Now

Hoewel Ludwig en EVE dus (nog) geen verkiezingen konden winnen, werden beide zaken wel opgenomen in het onlangs verschenen boek Amsterdam Now, waarin alle hoofdstedelijke hotspots van dit moment behandeld worden.

Venuez

Als meest gerenommeerde verkiezing geldt die van het magazine Venuez, dat zijn Hospitality & Style Awards 2011 echter pas op 2 april zal uitreiken. De Reguliersdwarsstraat heeft hiervoor slechts 1 nominatie gekregen, namelijk restaurant/bar Lion Noir in de categorie Best Interior Design. Voor deze prijzen kan niet door het publiek gestemd worden, zij worden door een jury vergeven.


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Pop-up gay bar BLEND XL is weer open

- Clubs onder voorwaarden weer open, de 1,5 meter afstand vervalt

- Straatafsluiting bij drukte tijdens Pride-weekend

- Bar BLEND opent tijdens het Prideweekend de Pop-Up BLEND XL

- Clubs weer dicht en cafés sluiten voorlopig om 24.00 uur

- Er komen weer straatfeesten tijdens de Pride - AFGELAST

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.