Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 29 april 2018

Koningsdag wederom koud, maar gezellig druk

Net als voorgaande jaren was het tijdens Koningsdag en de voorafgaande Koningsnacht weer tamelijk koud, maar dat verhinderde niet dat het bij de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat toch weer gezellig druk werd.


Koningsdag 2018

Koningsdag in het westelijke deel van de straat
(klik ter vergroting)


KoningsNacht

Donderdagavond, Koningsnacht, was het met 13 graden en een ijzige wind onaangenaam koud. Daardoor kwamen de straatfeesten pas langzaam en laat op gang, want hoewel ze officieel om 19.00 uur begonnen, begon het pas rond 22.00 uur druk te worden. Om 24.00 uur moest het echter al weer afgelopen zijn met de muzikale optredens op de buitenpodia.

In de Reguliersdwarsstraat waren er als gebruikelijk twee grote straatfeesten: in het oostelijke deel van de straat was er weer een enorme stellage gebouwd bij heterodiscotheek Jantjes Verjaardag. Deze omvatte zowel buitentaps als een podium waar de finalisten van Jantjes Talentenjacht optraden:


Koningsnacht 2018

Koningsnacht bij Jantjes Verjaardag in het oostelijke deel van de straat
(klik ter vergroting)


Het westelijke deel van de straat, sinds juni 2016 omgedoopt tot Secret Village, was weer versierd met slingers van ballonnen, deze keer niet in het oranje, maar in de kleuren rood-wit-blauw. Aardig weetje: oranje als feestkleur kwam pas op sinds het EK voetbal in 1988, voordien waren versieringen op nationale feestdagen vooral rood-wit-blauw.

> Lees ook: Geschiedenis van Koninginnedag

Toch was er ook nog oranje, namelijk van de speciale nieuwe straatverlichting, die ter gelegenheid van Koningsdag uiteraard op oranje licht geschakeld was.

Muziek werd in dit deel van de straat verzorgd door populaire DJ s, die optraden vanaf een DJ-booth naast restaurant Los Amigos. Deze muziek werd doorgezet naar een reeks van zaken, maar het nieuwe Duke of Tokyo had een eigen DJ, wat nogal storend was, net zoals een paar restaurants die op Koningsdag grote speakers buiten hadden gezet.


Koningsnacht 2018

DJ-booth in het westelijke deel van de straat
(klik ter vergroting)


KoningsDag

Op vrijdag, Koningsdag zelf, was er nauwelijks wind en daardoor was wat minder koud. De drukte in de stad leek daarom wat groter dan vorig jaar, al werd het bij de straatfeesten ook weer niet overvol. Om de bezoekers ruim gespreid te laten vertrekken moeten de buitenoptredens tegenwoordig al om 20.00 uur gestaakt worden.

Waar het westelijke deel van de Reguliers vorig jaar na het einde van de muziek snel leegliep als gevolg van de kou, bleef een groot deel van de bezoekers nu tot diep in de avond buiten op straat. Ook was er een goede doorloop, dit in tegenstelling tot het straatfeest tijdens Gay Pride, dat op last van de gemeente met hekken moet worden afgesloten.


Koningsdag 2018

Na afloop van het Koningsdag-straatfeest
(klik ter vergroting)


Het blijft dan ook onbegrijpelijk waarom er tijdens Gay Pride zoveel veiligheidsmaatregelen vereist worden, terwijl die tijdens Koningsdag nagenoeg geheel ontbreken. Dat terwijl Koningsdag potentieel minstens zo druk is en (dronken) heteropubliek agressiever kan zijn. Dat laatste viel dit jaar gelukkig erg mee, de politie noemde het, met in totaal 56 aanhoudingen, rustiger dan vorig jaar.


> Meer foto's: King's Night & Day 2018


6 reactie(s)

Door DJ Maggie Woodward op 30-04-2018 om 1:07 uur:

bom dia thats us hahahaha! XDDoor Elly McCain op 30-04-2018 om 1:13 uur:

Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus!Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 3-05-2018 om 0:45 uur:

Verheffers moeten we blijven,
verleiders moeten we worden! XDDoor Marie-Jose Grotenhuis op 1-06-2018 om 1:13 uur:

waar is de sauna?Door Webmaster op 1-06-2018 om 3:59 uur:

Als je een homosauna bedoelt, dan kan je terecht bij sauna Nieuwezijds, kortweg NZ, aan de Nieuwezijds Armsteeg ;-)Door Klaas Hamersma Hoogezand op 1-06-2018 om 12:36 uur:

Sauna's zijn OK!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.