Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 24 februari 2016

Reguliersdwarsstraat wordt "Secret Village" + Updates

Stap voor stap kleedt de ondernemersvereniging de Reguliersdwarsstraat aan als "Secret Village" - een openminded en tolerant winkel- en uitgaansgebied met nationale en internationale uitstraling, dat voorzien van veel groen als een verborgen oase in de drukke binnenstad kan fungeren.

In de naam Secret Village verwijst het "Secret" naar de verborgen 18e eeuwse grachtentuinen, waar diverse restaurants een prachtig terras hebben. In de term "Village" klinkt niet alleen Gay Village door, maar ook het besloten, bijna dorpse karakter van het centrale deel van de straat.

De officiële opening van de Reguliersdwarsstraat als Secret Village staat gepland voor vrijdag 13 mei donderdag 9 juni, maar nu al werd een logo voor dit concept gepresenteerd, waarin de naam van de straat zelf opmerkelijk genoeg niet voorkomt:
De groene aankleding van de straat zal aansluiten bij het centraal stellen van de voetganger in de binnenstad. Voor het bestaande avond- en nachtpubliek zal de straat veiliger worden gemaakt door een fysieke afsluiting en street hosts; voor overdag is het doel om meer bezoekers vanaf de Bloemenmarkt, het Koningsplein en de Vijzelstraat (alias de Rode Loper) aan te trekken.

Mede om de straat voor (fiets)verkeer af te sluiten werden onlangs plantenbakken in het centrale deel van de Reguliersdwarsstraat geplaatst. En afgelopen december werden, onder leiding van tuinontwerper Harry Pierik, op diverse plekken in de straat al geveltuintjes en andere groene beplanting aangebracht:

Het plan voor de Secret Village noemt de Reguliersdwarsstraat ook als huiskamer voor de LHBT-gemeenschap, maar of er ook activiteiten worden ondernomen om dit aspect uit te dragen of te bevorderen is niet duidelijk. In elk geval kan de EuroPride, die dit jaar weer in Amsterdam plaatsvindt, ook al een impuls voor de homohoreca zijn.

Met de groene aankleding zou de Reguliersdwarsstraat vergelijkbaar kunnen worden met de Canal Street, de beroemde homostraat van Manchester met terrasjes onder de ('s avonds feeëriek verlichte) bomen langs het kanaal:
De lommerrijke Canal Street in Manchester
(foto: Getty - klik ter vergroting)


Dit nieuws verscheen ook op Gay.blog.nl, LHBT Weblog, Zizo-Magazine.be Winq.nl, AT5.nl en Nu.nl/amsterdam. Zie ook: Expert Session: Greening the City


PS: Secret Village dient niet verward te worden met Secret Garden, een stichting van en voor LHBT'ers met een moslim-achtergrond.


Update 1:

Vanaf de officiële opening van de Reguliersdwarsstraat als Secret Village zal iedereen dagelijks al vanaf 12.00 uur in de straat terechtkunnen. Tijdens het openingsweekend op 13 en 14 mei (verschoven naar donderdag 9 juni!) is onder meer een grote proeverij waarbij de zaken een 'secret signature dish' zullen presenteren.

Inmiddels is voor de Secret Village ook een eigen website online gekomen en zijn accounts op social media aangemaakt. Deze zijn te vinden via de volgende adressen:
- Website: www.secretvillage.amsterdam
- Netwerken: Facebook - Instagram

Stadszender AT5 zond op 15 maart ook een item uit, waarin de voorzitter van de ondernemersvereniging over het plan voor de Secret Village vertelt:
Update 2:

Omdat door het zeer koude voorjaar de beplanting nog niet heeft kunnen groeien c.q. pas later aangebracht kan worden, is de opening van Secret Village uitgesteld naar donderdag 9 juni.

> Over de opening op 9 juni: Secret Village geopend met een feest voor homo én hetero

9 reactie(s)

Door rik krielaart op 4-05-2016 om 0:08 uur:

wat een ontsteld dom idee luitjes .....waarom in het engels ...2 het is geen geheim dorp .....waarom niet geheim dorpje .......gaan jullie alle stads delen deze domme shit in de mik schuiven.......w2ord een s wakker het is gewoon de reguliere dwars straat........ja ......of gaan jullie de overtoom soms ook soms de roaring oevertoem noemenDoor Ariane op 4-05-2016 om 22:13 uur:

Zelfs onder Amsterdamse autochtonen schept de naam Reguiersdwarsstraat verwarring. Heel vaak wordt dit met de Reguliersbreestraat verhaspeld.
En het stuk wat in een ondernemersvereniging samenwerkt omhelst a. ook andere straten, nl. Sint Jorisstraat, Geelvincksteeg en OpenHartSteeg
b. Niet de hele Reguliersdwarsstraat - het deel
tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein hoort daar niet bij.

Mede om verwarring te voorkomen, en om alle leden van de vereniging te representeren is voor een andere, nieuwe naam gekozen.
Die had niet Engels hóeven zijn, maar voor ons gevoel dekte het de lading aardig. Want we beogen wel degelijk een community te creeren - en dat lukt al aardig. Een plek
waar de horece- en retailbezoekers graag toeven en ondernemers goed en verantwoord zaken doen, maar óók een plek waar veel mensen wonen, en die werden in het verleden wel eens niet gezien of gehoord.
En wij horen van meerdere kanten terug dat de saamhorigheid, onder ondernemers, tussen bewoners en ondernemers, de afgelopen tijd flink is verstevigd.


Door Webmaster op 5-05-2016 om 1:28 uur:

@ Ariane: Dank voor de toelichting. Dit maakt tenminste duidelijk waarom voor de naam Secret Village is gekozen. Het is jammer dat dit niet eerder of beter gecommuniceerd is, dan zouden mensen het concept wellicht wat beter begrepen hebben.Door Frans Ververgaart op 9-06-2016 om 21:08 uur:

Zonder meer uitstekend georganiseerd. Met een grote uitzondering. De muziek. Veel te hard in middag en vroege avond uren. Tijden dat mensen met elkaar willen praten.als de horeca dat snapt maken ze echt in middag en vroege avond meer omzet. Ouderen zijn per slot van rekening de meest omvangrijke en rijkste groep. Komen wat vroeger in avond en willen praten. Sorry nog musicDoor Frans Ververgaart op 9-06-2016 om 21:08 uur:

Zonder meer uitstekend georganiseerd. Met een grote uitzondering. De muziek. Veel te hard in middag en vroege avond uren. Tijden dat mensen met elkaar willen praten.als de horeca dat snapt maken ze echt in middag en vroege avond meer omzet. Ouderen zijn per slot van rekening de meest omvangrijke en rijkste groep. Komen wat vroeger in avond en willen praten. Sorry nog musicDoor JAN op 9-06-2016 om 23:23 uur:

Top muziek!Door Jan op 9-06-2016 om 23:24 uur:

Ik zet mn balkondeur open en geniet volop. Omlaag, omlaag, omlaag omlaaagDoor brigitte op 10-06-2016 om 13:27 uur:

Eens met Frans en Jan! Topmuziek maar wel te hard voor een gezellig etentje. We zijn naar het Rembrandtsplein gegaan.Door Johnc526 op 7-08-2017 om 21:10 uur:

I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am glad to find this website through google. It is a very hard undertaking to seek to please everybody. by Publilius Syrus. kdeadfkedgcg
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.