Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 10 november 2012 22.03 uur:

Sultana Bar onverwachts gesloten
Eerder deze week is tamelijk onverwacht de oriëntaalse gay bar Sultana gesloten. Deze werd eind juni 2011 geopend en was de tweede bar in Amsterdam (na Habibi Ana) die zich speciaal richtte op homoseksuele mannen en vrouwen uit landen rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.
De Sultana Bar in juni 2011

Als reden voor de sluiting werd gegeven dat een rendabele exploitatie van de zaak in toenemende mate onmogelijk werd gemaakt door een klagende buurtbewoner. Deze woont een paar huizen verderop in de Reguliersdwarsstraat en staat algemeen bekend als een notoire klager over met name geluidsoverlast - en dat al een paar decennia lang.

In het geval van Sultana ging dat zelfs zo ver dat hij ruzie zocht met het personeel van de zaak. Hoewel de politie er van op de hoogte was dat het probleem vooral bij deze bewoner lag, heeft dat kennelijk niet kunnen verhinderen dat deze problemen de eigenaren van de zaak teveel werden.

De sluiting van de Sultana Bar is wederom een verlies voor de Reguliersdwarsstraat. Niet alleen verdwijnt, na Havana, Ludwig II en EVE, voor de vierde keer een homozaak, ook verliezen de straat en de stad hiermee een plek waar seksuele en culturele diversiteit hand in hand gingen.


- Dit bericht verscheen ook op GayNews.nl - GayKrant.nl


4 reactie(s)

Door Frank op 11-11-2012 om 19:45 uur:

Gaat vast weer om die Mario, die man is beroepsklager, heeft ook restaurant Ibiza en de Havana doen sluiten. De man mag nergens komen, verbod om op gemeentehuis te komen oa, maar ondertussen maakt hij alles kapot.

[achternaam en woonadres om privacyredenen verwijderd]Door Michael op 12-11-2012 om 19:20 uur:

Snap niet waarom iemand gaat wonen in een uitgaans straat om vervolgens te klagen over dat uitgaan... ga er dan niet wonen.. Reguliers is nou niet echt pas sinds kort een uitgaansstraat.....Door Buurtkenner op 19-11-2012 om 10:58 uur:

Voor een tent die zogenaamd gesloten is, wordt er wel erg veel verbouwd.
Denk dat de "sluiting" gewoon een tijdelijke is i.v.m. met een verbouwing. De bar gaat binnenkort denk ik gewoon weer open!Door Peter op 20-11-2012 om 1:32 uur:

Verbouwing betekent gewoon dat het al verkocht is en er weer een nieuwe hetero zaak komt, wijlen de Reguliers.. :(
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.