Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Club Margaritas
 

Reguliersdwarsstraat nr. 108-114
1017 BN Amsterdam
(1994 - 2001)


Club Margaritas was een grote uitgaansgelegenheid die geheel in Caribische sfeer was ingericht.

Blijkens het handelsregister werd deze zaak onder de naam Margaritas Caribbean Club-Dancing in februari 1994 geopend vanuit het Caribische café-restaurant La Margarita, dat sinds 1992 aan de Reguliersdwarsstraat 47-49 gevestigd was.

Club Margaritas omvatte een Latijns-Amerikaans restaurant, op vrijdag en zaterdag een cocktailbar en van donderdag tot en met zondag Latin-disco.Het pand waar vroeger Club Margaritas gevestigd was


Artiesten en sfeer

In 1998 kreeg het DJ-team The Partysquad zijn eerste vaste clubavond in de Margaritas. Ruben Fernhout alias MC Ruben vertelde daarover op de lifestylewebsite Vice het volgende:

Eind jaren negentig zijn we huis-dj's geworden bij Club Margaritas aan de Reguliersdwarsstraat. Nu zit daar Jantjes Verjaardag. Het was een vurige club, waar het elke week hommeles was. Er stond vaker wel een ambulance voor de deur dan niet. Er kwamen Surinamers, Antillianen, Nederlanders en Latino's.
Ik wist precies wie die gekke gangsters waren, daar moest niet mee gesold worden. Tegelijkertijd: zo heftig als ze leven, zo intens feesten ze ook. Het was echt hun uitlaatklep, en ik vond dat machtig mooi.
Om al die bevolkingsgroepen te verbinden en tevreden te houden, moesten we alle kanten op draaien: deze plaat voor de Surinamers, Faluma voor de Antillianen, maar ook R&B, hiphop en een plaat van DJ Jean.
Het was geen Bubbles, er werd geen Flügel gedronken. Het was stoer en multicultureel. We hebben zelfs Destiny's Child nog over de vloer gehad!


Inderdaad vierde de Amerikaanse R&B-groep Destiny's Child op 16 april 2000 in Club Margaritas een feest ter gelegenheid van de platina CD voor hun album "The Writing's on the Wall."


Geweld en sluiting

In Margaritas hebben ook enkele gewelddadige incidenten plaatsgevonden. Zo was er in januari 1998 een steekpartij waarbij vier mensen gewond raakten en vond in november van dat jaar zelfs een schietpartij plaats, waarbij twee bezoekers gewond raakten. De zaak werd toen op last van de burgemeester voor enige tijd gesloten.

De deuren van Club Margaritas werden in januari 2001 definitief gesloten, waarna later dat jaar discotheek Jantjes Verjaardag hier zijn intrek nam.


Heb je mooie herinneringen, aanvullingen of foto's?
Mail dan naar info@reguliers.netReguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.