English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
´╗┐ 


29 oktober 2011 19.55u:

Nog geen duidelijkheid over nieuwe 24-uursvergunningen

Afgelopen donderdag heeft de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad voor de tweede keer vergaderd over de sluitingstijden van de horeca.

Tijdens de vorige commissievergadering op 30 juni werd al duidelijk dat er geen algehele verruiming van de openingstijden gaat komen.

In de vergadering van afgelopen donderdag bleek er echter ook nog geen overeenstemming te zijn over het plan van burgemeester Van der Laan om 10 locaties een 24-uursvergunning te geven.

De afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaf aan bang te zijn voor oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bestaande clubs in het centrum van de stad. KHN wil graag voor alle horeca de mogelijkheid om 12 i.p.v. 5 keer per jaar een ontheffing voor een after party te krijgen, waarbij dit ook voor de nieuwe locaties zou moeten gelden.
Met andere woorden: die zouden 24 uur per dag van alles mogen aanbieden, maar alleen 12 keer per jaar ook dansen en DJ-muziek. Dit opdat er een gelijk speelveld voor alle betrokkenen komt.

De VVD-fractie wil de uitbreiding van het aantal ontheffingen koppelen aan de track record van een zaak: is er geen overlast, dan kan de zaak meer ontheffingen krijgen, is er wel overlast, dan niet. Vanuit die gedachte werd vanuit de commissie gevraagd om ook bestaande clubs in de bekende uitgaansgebieden die geen overlast veroorzaken, ook in aanmerking te laten komen voor een 24-uursvergunning.

De burgemeester ziet dat echter niet zitten. Bestaande zaken komen wat hem betreft alleen in aanmerking als er echt nul overlast is. Zelfs het louter aantrekken van publiek zou al tot overlast in de omgeving kunnen leiden.

Wat de betreft de mogelijke concurrentievervalsing stelde Van der Laan voor om dan niet met 10, maar eerst met 5 nieuwe 24-uursvergunningen te beginnen.
Dit leidde echter ook weer tot protest, zodat er over de invulling en uitvoering van dit plan nog nauwelijks duidelijkheid is gekomen.

Wel lijkt er overeenstemming te zijn om wat meer ruimte te laten aan de snackbars/shoarma/broodjeszaken. De burgemeester wilde de proef om deze zaken tot 6.00 uur i.p.v. 4.00 uur open te laten zijn beŰindigen, maar als de horeca zelf met goede beveiliging komt, dan is de burgemeester bereid om deze proef te verlengen.

De burgemeester zal met Ton Poppes van KHN, nachtburgemeester DJ Isis en een ambtenaar nadere criteria vaststellen voor de 24-uurszaken. Hierover zal de burgemeester binnenkort een brief opstellen, die waarschijnlijk op 17 november in de commissie besproken wordt, waarna op 30 november de gemeenteraad hierover zal besluiten.


´╗┐
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update´╗┐

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.