Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


23 juni 2011:

Oriëntaalse gay bar opent in de Reguliers

Naast de al bekende homozaken heeft de Reguliersdwarsstraat er vandaag ook een oriëntaalse gay bar bij gekregen. De eerder dit jaar geopende lounge- en waterpijpbar Greenlight Two aan de Reguliersdwarsstraat 21 is nu namelijk omgedoopt tot Sultana Bar.

Onder die naam zal de zaak zich voortaan speciaal richten op homoseksuele en lesbische mensen uit landen rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.
Omdat er voor hen nog maar weinig plekken zijn, wil de Sultana Bar deze mensen een veilige, vertrouwde, maar vooral gezellige ontmoetingsplek bieden. Uiteraard blijven ook alle anderen van harte welkom.

Lees verder na de foto...



De Sultana Bar, Reguliersdwarsstraat 21


Binnen heeft de zaak een egyptisch-marokkaanse sfeer en kan je beneden koffie, thee en andere dranken drinken en waterpijp (shisha) roken. Boven is een dansvloer, waar uiteenlopende muziek gedraaid zal worden, van Arabisch tot Westers.

De nieuwe koers is een initiatief van de huidige eigenaar en DJ Achmed, die als Sultana de drijvende kracht van de nieuwe zaak zal zijn. In de nieuwe vorm zal de bar vanaf juli niet alleen 's avonds open zijn, maar ook al 's middags vanaf 13.00 uur.

Binnenkort komt er nog een officieel openingsfeest, houd voor datum en tijd deze website, twitter of facebook in de gaten!

Met de Sultana Bar komt er naast de seksuele diversiteit nu ook meer culturele diversiteit in de Reguliersdwarsstraat. Dit past geheel in de traditie van zaken zoals de oude Havana en de Reality Bar aan het andere eind van de straat, beide voorbeelden van geslaagde multiculturele integratie.

Aardig detail is ook dat in dit pand al in 1936 een kroeg zat waar destijds korte tijd homoseksuelen kwamen.

- Dit nieuws verscheen ook op Expreszo.nl, GayKrant.nl, Nighttours.com




Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.