English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


31 mei 2011 23.20u:

Stadsdeel Centrum adviseert positief over vrijere openingstijden

Op 26 april heeft de stadsdeelraad Centrum ingestemd met een raadsvoorstel (PDF) van D66 over vrijere openingstijden voor de horeca. Dit dient als advies voor de burgemeester, die hierover een definitief besluit moet gaan nemen.

Aan het raadsvoorstel zijn 3 moties toegevoegd:

1. Een motie van de SP over dat uiterlijk 1 januari 2012 de registratie van klachten over horeca-overlast op orde moet zijn.

2. Een motie van D66 over dat een afkoeluurtje onderdeel van een bonus/malussysteem kan zijn, op voorwaarde dat dit door bewoners en ondernemers gedragen wordt.

3. Een motie van D66, GroenLinks en VVD over dat ook discotheken die niet in aanmerking komen voor een 24-uursvergunning (slechts 2 in de binnenstad, 10 in heel Amsterdam), toch in aanmerking moeten kunnen komen voor verruiming van de openingstijden.

Zaken in de Reguliersdwarsstraat, waaronder met name discotheek Exit, komen ook los van deze motie al voor verruiming van de openingstijden in aanmerking. Voor het Rembrandtplein en de Reguliersdwarsstraat is namelijk al een aparte proef met verruimde openingstijden voorgesteld.

Vanuit de Reguliersdwarsstraat is sterk aangedrongen op deze verruiming en daar is, via de verschillende politieke partijen, de stadsdeelraad nu dus in meegegaan.

Op gemeentelijk niveau zullen de voorstellen voor vrijere openingstijden eerst op 30 juni besproken worden in de commissie algemene zaken. Daarna zullen nog de gemeenteraad en de burgemeester erover besluiten.^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.