English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


30 april 2011:

Koninginnedag 2011: feest als vanouds!

Na een zeer geslaagde KoninginneNacht is de viering van Koninginnedag een zo mogelijk nog groter succes geworden. Onder een stralende zon kwamen duizenden mensen af op de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat.

Het bruisende centrum was zoals altijd de grote gay street party in het middendeel van de straat, waar op een groot brugpodium DJ's zoals Max Morel draaiden en live acts werden opgevoerd voor een veelal in oranje gehulde menigte:
De gay street party tussen ARC en AprilNaast deze grote gay street party was er ook dit jaar bij het begin van de straat weer een kleiner feest bij cafe BLOC. Onder de naam "Queens of the Scene" was dit voornamelijk op een lesbisch publiek gericht.

Hiermee waren er op Koninginnedag in de Reguliersdwarsstraat in totaal maar liefst 4 feesten: lesbisch en gay in het westelijk deel en hiphop en straight in het oostelijk deel van de straat - geen enkele straat in Amsterdam had zoveel en zo gevarieerde straatfeesten!
Het lesbische straatfeest bij BLOCDe enige teleurstelling was het feit dat April en ARC niet (tijdelijk) open waren en dat ook homodiscotheek Exit nog altijd gesloten is. Wel weer open was homocafé 't Leeuwtje in het andere deel van de straat. Pal naast het hiphop-straatfeest zat hier nu echter vooral een heteropubliek.

Op KoninginneDag begon het straatfeest al om 12.00 uur, maar toen klonk de muziek nog door een vrijwel lege straat. Pas nadat mensen de vrijmarkt wel gezien hadden, of wakker werden na een lange KoninginneNacht, liep de Reguliers vol.

Goed vol, want uiteindelijk werd het nog drukker dan de voorgaande avond, maar ook nu weer net niet zo druk dat de straat afgesloten moest worden. Wel moest het feest op straat dit jaar een uur eerder, om 20.00 uur, ophouden. Dit was door de gemeente bepaald om de mensenmassa meer tijd te geven om met de trein weer weg te gaan.

Voor zover bekend zijn de feesten zonder problemen verlopen. Een paar keer moest iemand wegens vermoedelijk kleinere ongemakken met een ambulance worden afgevoerd en was bij café De Duivel rond 20.00 uur een kleine vechtpartij.

Al met al was Koninginnedag 2011 een bijzonder geslaagd feest, georganiseerd door WithOut BV, welwillend ondersteund vanuit de gemeente Amsterdam, grotendeels gefinancierd door Soho en Heineken en tot tevredenheid van de ondernemers en de talloze bezoekers.

> Foto's van Queen's Night & Queen's Day 2011!^


Meer nieuwsberichten:

- Secret Village is weer versierd met feestverlichting

- 25 jaar geleden overleed Manfred Langer

- Kapperszaak El Encanto viert 10-jarig jubileum

- Nieuwe website over de Amsterdamse homohoreca

- Pride Amsterdam gevierd met massaal bezochte straatfeesten

- Nieuwe gay bar BLEND geopend!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.