English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


29 april 2011:

Grandioze KoninginneNacht @ Reguliersdwarsstraat!

Koninginnenacht 2011 is in de Reguliersdwarsstraat gevierd met een groots straatfeest, waar enkele duizenden enthousiaste en feestende mensen aan deelnamen.

Dit was het eerste grote feest, sinds in de loop van vorig jaar alle grote homozaken in de straat gesloten werden. Het grote succes vanavond laat zien dat de Reguliersdwarsstraat haar aantrekkingskracht behouden heeft!

De enige teleurstelling was waarschijnlijk dat April en ARC niet (tijdelijk) open waren. Ondanks dat de organisator zich hiervoor heeft ingezet, bleek dit op het laatste moment niet haalbaar.

Na het einde van het straatfeest om 1.00 uur konden mensen daarom qua homozaken alleeen terecht bij Soho en Taboo. Daarnaast waren ook The House of Rising en BLOC nog tot 4.00 uur geopend.

Het straatfeest begon om 19.00 uur en kwam langzaam, maar zeker op gang. Vanaf 22.00 uur begon echt ouderwets gezellig druk te worden, maar het werd niet zodanig vol dat de toegangen tot de straat afgesloten moesten worden. Tijdens de afgelopen Gay Pride was dat nog wel nodig en ook deze keer werd daar rekening mee gehouden.

Het podium en de stellages waren heel toepasselijk versierd met Nederlandse vlaggen met oranje wimpels en lichten in de kleuren rood-wit-blauw. Tot opluchting van velen stond de straat deze keer niet vol met Heinekenvlaggen, wat tijdens de afgelopen Gay Pride, nog kort na de dood van Sjoerd Kooistra, weinig gepast gevonden werd.

In het andere deel van de straat, aan de overkant van de Vijzelstraat, vonden traditiegetrouw ook weer de straatfeesten plaats bij cafe De Duivel en discotheek Jantjes Verjaardag. Biede werden eveneens massaal bezocht.

Voor zover bekend hebben zich in de Reguliersdwarsstraat geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Vandaag vindt het straatfeest plaats van 12.00 - 20.00 uur - zorg dat je er (weer) bij bent!

> Foto's van Queen's Night 2011


^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.