English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


22 april 2011 20:50u:

Koninginnedag wordt weer groot feest in de Reguliers!

Tijdens de komende Koninginnedag en de voorafgaande Koninginnenacht zal in de Reguliersdwarsstraat weer als vanouds een groots straatfeest zijn!

Nadat vorig jaar alle bekende homozaken gesloten werden, was het onzeker of het nog zou lukken om voor Koninginnedag tijdig weer een straatfeest te organiseren.

Om dit zo beeldbepalende feest toch te kunnen laten doorgaan is door de gemeente Amsterdam, Heineken en Grolsch al vroeg actie ondernomen. Zij hebben vervolgens WithOut BV, de organisator van het Gay Pride-feest op het Rembrandtplein van vorig jaar, ingeschakeld om dit keer in de Reguliersdwarsstraat een fraaie street party neer te zetten:

"Ik hou van toeters en bellen, puntjes op de i en vooral show", aldus de organisator. "Ondanks een beperkt budget omdat de grootste tenten nog niet open zijn, zal dit evenement grootser zijn dan ooit tevoren. Met de juiste samenwerkingen krijg je veel techniek en mensen op de been, die allemaal bereid zijn een steentje bij te dragen aan de terugkomst van de Reguliersdwarsstraat als geweldig uitgaansgebied."

Drankverkoop

Voor het podium, de DJ's, dansers, beveiliging, EHBO, inkoop van de drank e.d. kost dit feest ongeveer 5 euro per bezoeker. Omdat het gratis toegankelijk is, moet het helemaal worden terugverdiend door sponsoring en drankverkoop.
Wat dat laatste betreft werd in voorgaande jaren veel geld misgelopen doordat bezoekers hun bier in supermarkten kochten.

De gemeente heeft bepaald dat voor de veiligheid dit jaar supermarken niet meer dan 1 alcoholisch drankje per bezoeker mogen verkopen. Je mag tevens niet meer dan 1 alcoholisch drankje bij je hebben.

In ruil daarvoor zal de organisatie de prijzen laag houden: je betaalt tijdens het evenement 2,50 voor een koud biertje en 4,- of 5,- voor een gekoeld mixdrankje.

Na afloop

Vrijdagnacht begint het evenement om 19:00 uur, en gaan we door tot 01:00 s nachts. Zaterdag moeten de meeste feesten dit jaar om veiligheidsredenen om 20:00 uur stoppen, we beginnen echter al vanaf 12.00 uur!

Na afloop van het feest op straat zijn qua homozaken alleen Soho en Taboo geopend (beide tot 4.00 uur). Er is geprobeerd om ook ARC en April voor deze 2 dagen tijdelijk te openen, maar helaas bleek dat op het laatste moment toch niet mogelijk.

Afsluiting

De organisator laat ook weten: Zorg dat je op tijd aanwezig bent op beide dagen. Zodra het te druk wordt in de straat, en dat is met mooi weer al snel het geval, sluiten we de toegangswegen af met hekken en mogen we je niet meer binnen laten. De verwachte sluitingstijden zijn: Vrijdag rond 21:00 uur en zaterdag rond 15:00 uur.

Line-up

De line-up voor het straatfeest is: William Shagspeare (Dance Valley) - Justin Strikes (GayPride Rembrandtplein, Resident Blke) - Max Morel (Space Ibiza, Rapido) - Baggi Bagovic (Defected) - Ralvero (Sneakerz) - Viktor Ivan, Martin Rivera (GayPride Rembrandtplein, Gran Canaria, Resident DJ Blke) en Jerry Black (Exit, can you feel IT!).Overige straatfeesten

Naast deze grote gay street party zijn er nog meer feesten in de Reguliersdwarsstraat: aan het begin van de straat organiseert BLOC een eigen straatfeest en in het andere deel van de straat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, is bij caf De Duivel weer de befaamde hiphop street party en een Hollands straatfeest bij Jantjes Verjaardag - er is geen straat in de stad met zoveel feesten!

Zie ook de volgende berichten:
- Grandioze KoninginneNacht @ Reguliersdwarsstraat!
- Koninginnedag 2011: feest als vanouds!^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.