English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
´╗┐ 


21 april 2011:

Enkele berichten over het Kooistra-imperium

Afgelopen vrijdag, 15 april, verscheen het derde verslag over het faillissement van Plassania Beheer BV. Deze onderneming was de moedermaatschappij van het vorig jaar ineengestorte imperium van wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra.Anders dan in beide voorgaande verslagen, schrijft curator Seerp Gratama deze keer weinig dingen die niet eerder al bekend waren. Het belangrijkste is de verkoop van nagenoeg al het onroerend goed aan Vastgoed Horeca Groningen (VHG), voor een totaalbedrag van zo'n 40 miljoen euro.

Deze opbrengst is gebruikt om de hypotheek af te lossen die de FHG-bank op deze panden had. De zogeheten achtergestelde hypotheekschulden aan Heineken en InBev konden hieruit niet meer worden terugbetaald en zij hebben dit als verlies genomen.

De verkooptransactie betreft 34 panden, waaronder 27 zaken in Groningen, 1 in Nijmegen en 1 in Amsterdam, namelijk het pand van de Exit. Onder de verkoop vallen ook 5 woningen, die door Kooistra en enkele medewerkers bewoond werden.
VHG zal de horecapanden, net als voorheen, verhuren aan Heineken en InBev, die ze op hun beurt weer doorverhuren aan de exploitanten van de verschillende cafe's.

Voor wat betreft de Reguliersdwarsstraat wordt in dit verslag alleen gesproken over lunchroom Downtown. Hiervoor heeft de verhuurder van het pand de huurovereenkomst per 31 december 2010 beŰindigd. De curator zegt nog tevergeefs geprobeerd te hebben de huur te laten voorzetten door een andere huurder. "De bescheiden en enigszins verouderde inventaris" was eigendom van Plassania en is door de curator voor Ç 2000,- aan de exploitant verkocht.

Voor de grote homozaken in de straat, met name de ARC en de April, zijn al zo goed als zeker nieuwe exploitanten gevonden. Omdat hierover in het faillissementsverslag nog niets vermeld staat, waren de overnamecontracten op 8 april (toen het verslag werd afgerond) waarschijnlijk nog niet getekend.

Het vierde faillissementsverslag verschijnt medio juli 2011.

- Het volledige derde faillissementsverslag (PDF)


Over het Kooistra-imperium kwam Misset Horeca gisteren op haar website alvast met enkele citaten uit het nieuwe boek over Sjoerd Kooistra: Hieruit blijkt onder meer dat Kooistra's financiŰle man Henk Wustenfeld kort voor Kooistra's zelfmoord wel begreep dat diens onderneming mogelijk het einde van dat jaar niet zou halen.

Grietje van der Veen, o.a. Kooistra's secretaresse, zag al in oktober 2009 dat klanten wegbleven omdat er qua investeringen helemaal niets meer kon en mocht. Door het contract met Heineken kon er volgens haar ook niet meer worden overgestapt op goedkoper bier.

Het boek "De zaak Kooistra" verschijnt volgende week bij uitgeverij L.J. Veen.


Zie ook nog de berichten op:
- Quotenet.nl: Jan-Dirk Paarlberg steggelt met curator Kooistra
- Telegraaf.nl: Heineken: geen tweede Kooistra-affaire


´╗┐
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update´╗┐

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.