English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


4 april 2011:

Koninginnedagfeest en een ondernemersvereniging voor de Reguliersdwarsstraat

Komende Koninginnedag zal in de Reguliersdwarsstraat weer als vanouds een groot straatfeest plaatsvinden. Daarnaast komt er voor het eerst een ondernemers- vereniging voor de straat.

Dit zijn de uitkomsten van een bijeenkomst die afgelopen middag plaatsvond in de gastvrijheid van het deftige Ristorante Caruso van het Carlton Hotel, dat dwars over de Reguliersdwarsstraat staat.

Ondernemersvereniging

Doel van deze bijeenkomst was het voorbereiden van de oprichting van een ondernemersvereniging voor de straat. Hiertoe waren aanwezig Dolf Kloosterziel van MKB Amsterdam, Peter Koop van Reguliers.net, dertien personen van tien ondernemingen uit de straat (vijf ondernemers waren verhinderd), enkele ambtenaren van het stadsdeel Centrum en de centrale stad, twee medewerkers van Heineken, n van Grolsch en twee personen van ProGay.

Na een voorstelrondje en enkele toelichtingen werd voortvarend besloten om nu ook formeel en juridisch een ondernemersvereniging te gaan oprichten. Dit zal voorbereid worden door een werkgroep, die zich ook over de doelstellingen van de vereniging zal buigen.

Koninginnedag

Op de bijeenkomst werd tevens bekend gemaakt dat op de komende Koninginnedag in de Reguliersdwarsstraat weer een groot straatfeest zal plaatsvinden. Dit is reeds op initiatief van de gemeente en Heineken voorbereid door een niet nader genoemde evenementenorganisator.

Het feest zal vergelijkbaar zijn met de street parties in eerdere jaren. Nadere details konden nog niet genoemd worden, evenmin of er ook op de voorafgaande Koninginnenacht al een feest zal zijn. Meer informatie over Koninginnedag volgt zo spoedig mogelijk.

Het is niet waarschijnlijk dat met Koninginnedag alle grote homozaken weer open zullen zijn. De April zal overgenomen worden door de bekende horeca-ondernemer Casper Reinders, die deze zaak echter eerst nog zal gaan verbouwen.
Wat betreft de Exit liet Heineken weten dat gesprekken met een overnamekandidaat in de afrondende fase zijn. Ook deze disco zal waarschijnlijk verbouwd moeten worden. Wanneer de ARC precies open gaat is momenteel eveneens nog niet bekend.

Naast de gay street party zullen ook straatfeesten plaatsvinden bij BLOC en, in het oostelijke deel van de straat, bij cafe De Duivel en discotheek Jantjes Verjaardag.^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.