English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS30 maart 2011:

Ondernemersvereniging op komst

Voor de Reguliersdwarsstraat zal binnenkort een ondernemers- vereniging worden opgericht. Dit is n van de initiatieven die genomen zijn om de straat weer nieuw leven in te blazen, nadat vorig jaar alle grote homozaken moesten sluiten.

De feitelijke monopoliepositie van de vroegere Kooistrazaken was ook n van de belangrijkste redenen waarom het nooit eerder gelukt is om voor de Reguliersdwarsstraat een ondernemersvereniging van de grond te krijgen.

Er zijn in het verleden wel meermalen pogingen hiertoe gedaan, maar zonder succes. De Reguliersdwarsstraat was hiermee een opvallende uitzondering, want nagenoeg alle andere winkel- en uitgaansstraten hebben wel zo'n overlegorgaan voor hun ondernemers.

Zowel vanuit de gemeente Amsterdam als vanuit het stadsdeel Centrum werd eerder dit jaar al aangedrongen op het oprichten van een ondernemersvereniging. Hiervoor werd ook de nodige ondersteuning geleverd.

De ondernemersvereniging die nu in voorbereiding is, richt zich in eerste instantie op het gedeelte tussen Koningsplein en Vijzelstraat. Diverse ondernemers in het andere deel van de straat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, doen namelijk al mee met de Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving. Desgewenst kunnen zij zich in later stadium alsnog bij de vereniging voor de Reguliers aansluiten.

Komende maandag zal voor de ondernemersvereniging voor de Reguliersdwarsstraat een eerste bijeenkomst plaatsvinden. Hiervoor zijn alle ondernemers in het westelijk deel van de straat reeds uitgenodigd. Wie de uitnodiging gemist heeft of eventueel nog andere informatie wil, kan mailen naar:
ondernemersvereniging @ reguliers.net

- Info over ondernemersverenigingen: mkb-amsterdam.nl
- Koepel van ondernemersverenigingen: amsterdamcity.nl^


Meer nieuwsberichten:

- Historische voorwerpen uit de homohoreca gezocht

- Gay Pride-straatfeesten massaal bezocht

- Gay Pride-straatfeesten in het westelijk en oostelijk deel van de straat

- Meer handhavers in en rond de Reguliersdwarsstraat

- Street take-overs door Money 20/20, de Bingham Cup en Heineken Afterwork

- Koningsdag wederom koud, maar gezellig druk

- Duke of Tokyo en Pasta Factory geopend, Bar Broker verhuisd

- Nieuws uit het oostelijke deel van de straat


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.