Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


22 maart 2011:

Lunchroom Downtown is weer open!

Gisteren, maandag 21 maart, is de aloude en geliefde gay lunchroom Downtown weer heropend.

Downtown is de oudste nog bestaande horecazaak in de Reguliersdwarsstraat en vierde afgelopen jaar nog haar 40-jarig jubileum. Al gauw na de opening in 1970 werd deze espressobar de eerste homozaak waar ramen en deuren wijd open stonden.

Hiermee was Downtown de eerste van vele andere openlijke en trendy homo-uitgaansgelegenheden in de straat. Eind jaren '80 werd de zaak overgenomen door wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Als gevolg van de ineenstorting van diens imperium moest uiteindelijk, per 1 januari 2011, ook Downtown sluiten.

Even leek het alsof daarmee een eind was gekomen aan dit roemrijke onderdeel van de Amsterdamse homogeschiedenis, maar gelukkig werd al snel een nieuwe exploitant gevonden, in de persoon van de eigenaar van lunchcafé Studio 2, pal achter Downtown aan het Singel. Hij wil Downtown op de oude voet voortzetten.

De kleine lunchroom, vanouds bekend onder de oorspronkelijke naam Coffeeshop Downtown, was in haar 40-jarig bestaan nauwelijks veranderd. Alleen vorig najaar had de toenmalige pachter het interieur verbouwd om er een restaurantje met een meer huiselijke sfeer van te maken.

Deze laatste verbouwing is teruggedraaid, alles is opnieuw fris geverfd, de bar staat weer beneden en boven zijn weer banken langs de muren, zodat Downtown nu weer bijna net zo is, zoals het altijd was:
Lunchroom Downtown is voortaan weer dagelijks (behalve zondag) geopend, vooralsnog tot 18.00 uur.

- Berichten op: Gaykrant.nl, Gay.blog.com, Gaysite.nl, GayNews.nl, ProostMagazine.nl
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.