Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


7 januari 2011:

Nieuwe exploitanten voor Havana, Code21 en Downtown

Na een hele reeks van sluitingen in het afgelopen jaar, begint 2011 met een reeks verwachte openingen.

Voor drie zaken in de Reguliers- dwarsstraat zijn inmiddels nieuwe exploitanten gevonden. Het betreft Havana, Code21 en Downtown:

Havana
De Havana in de Reguliersdwarsstraat 17-19, beleefde in september vorig jaar een herleving, maar moest door onvoorziene omstandigheden al snel weer sluiten. Medio december is er echter een nieuwe exploitant voor deze zaak gevonden, die zo snel mogelijk weer wil heropenen. Het gaat een homovriendelijke gelegenheid worden, maar de naam en de openingsdatum zijn nog niet bekend.

Code21
De kleine club Code21 aan de Reguliersdwarsstraat nr. 21 zal niet meer terugkeren. In dit pand zijn nieuwe huurders gekomen, die hier naar verluid een zogeheten shisha-lounge zullen openen. Dat is een zaak waar o.a. waterpijp (Arabisch: shisha) gerookt kan worden. Het interieur wordt momenteel verbouwd, nieuwe naam en openingsdatum zijn nog niet bekend.

Downtown
Voor de befaamde gay lunchroom Downtown, die per 1 januari j.l. gesloten werd, is onverwacht snel een nieuwe exploitant gevonden. Na een hernieuwde verbouwing van het interieur zal deze zaak naar verwachting over een aantal weken al weer open gaan!

De vorige uitbater van Downtown, die het nog van wijlen Sjoerd Kooistra pachtte, is overigens nog niet uit de Reguliers verdwenen. Hij blijft bovenin het pand wonen en het Downtown Guesthouse runnen.

Plassania
Over wanneer April, Exit, Soho en ARC weer open gaan is nog altijd helemaal niets bekend. Hopelijk komt daar wat meer duidelijkheid over wanneer de curator zijn tweede verslag over het faillissement van Plassania Beheer BV publiceert. Naar verwachting zal dit in de komende weken zijn.

Dante
Elders in Amsterdam is galerie-café Dante weer geopend. Dit bekende cafe aan de Spuistraat werd gesloten als gevolg van de ineenstorting van het Kooistra-imperium. Na maanden van leegstand werd het verkocht aan horeca-ondernemer Niels Reijers, die o.a. Gustavino aan de Zuidas en de Herengracht Bar & Grill exploiteert.


ZanziBar
Tenslotte nog een opvallend homohorecaberichtje van ver: in het Franse Cannes is na 125 jaar de ZanziBar gesloten. Dit was de oudste homobar van Europa, en daarmee vermoedelijk ook van de hele wereld. Zie het bericht op GK.nl.




Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.