English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
´╗┐ 


4 januari 2011 21:44u:

Nog nauwelijks merkbare vooruitgang voor April, Exit, Soho en ARC

Het is inmiddels al bijna 9 maanden geleden dat in de Reguliersdwars- straat Club Exit en het Exit Cafe gesloten werden, 7,5 maand geleden dat de April sloot, 4 maanden geleden dat de ARC dicht ging en ruim 3 maanden geleden dat de Soho gesloten werd. Als laatste sloot een paar dagen geleden ook nog het aloude Downtown.

Hiermee is de Reguliersdwarsstraat veruit het zwaarst getroffen slachtoffer van de ineenstorting van het imperium van wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Zo zijn in Groningen nagenoeg al zijn zaken nog gewoon geopend en zijn in de rest van het land alleen afzonderlijke Drie Gezusters-zaken gesloten.
Voor een reeks andere zaken zijn al nieuwe eigenaren gevonden of zijn regelingen getroffen met de bestaande pachters.

Wat de Reguliers betreft is uit heel uiteenlopende bronnen vernomen dat er inmiddels voor elk van de grote Kooistrazaken (April, Exit, Soho en ARC) al wel ge´nteresseerden zijn geweest. Hoe serieus hun interesse is en of er met hen onderhandeld wordt is echter onbekend.

De enige potentiŰle koper die naar buiten is getreden is de Rotterdamse ondernemer Ben Groos. Hij liet begin oktober 2010 weten discotheek Exit en het Exit CafÚ te willen overnemen en deze zaken ook zo snel mogelijk weer te willen heropenen.

Hoewel er positief op zijn voorstellen gereageerd werd, zijn er nog altijd geen contracten getekend. In een persbericht heeft Groos zijn bezorgdheid tot uitdrukking gebracht:
"Het wordt tijd dat partijen hun verantwoordelijkheid nemen en die nemen ze niet. (...) Het zou verschrikkelijk zijn als de homohorecagelegenheden vergoed uit de Reguliers verdwijnen.
Als dit zo langer door gaat verliest Amsterdam haar naam als Gay Capital. Ik maak me dan ook ernstige zorgen, dit mogen we niet laten gebeuren."

Ook laat hij zijn frustratie over het ondoorzichtige beleid van de curator blijken:
"Ondernemers en investeerders worden niet serieus genomen door Gratama. Ze zijn afgewimpeld met een excuus mail zonder dat sommige partijen 1 gesprek hadden gevoerd. (...) Niemand weet waar hij aan toe is en wat de curator en de brouwerij onderling aan het doen zijn."

Op de website van Quote werd onlangs ook al gesignaleerd dat menig ge´nteresseerd ondernemer zich gepasseerd voelde en zich afvraagt wat er achter de schermen al dan niet gaande is. Curator mr Seerp Gratama liet hen vlak voor Kerst nog wel weten:
"Door de overgrote belangstelling en zeer drukke werkzaamheden in dit faillissement zijn wij helaas niet voldoende in staat geweest alle ge´nteresseerde partijen tussentijds op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, waarvoor wij u hierbij onze welgemeende excuses aanbieden."

Wellicht komt er meer duidelijkheid wanneer curator Gratama, zoals aangekondigd, binnenkort zijn tweede verslag over het faillissement van Plassania Beheer BV publiceert...


Update 5 januari:
Prik in de Spuistraat heeft via Gaysite.nl de titel Beste HomocafÚ 2010 gewonnen. Via het Parool werd bekend dat de eigenaren van Prik in april elders in de stad, helaas dus niet in de Reguliersdwarsstraat, een tweede zaak willen openen: drie of vier keer groter dan Prik zelf en met een internationale uitstraling.


´╗┐
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update´╗┐

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.