English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS4 december 2010 21.36u:

Gesprekken over de toekomst van de Reguliers

Nog steeds zijn in de Reguliersdwarsstraat de grote homohorecazaken gesloten en lijkt het alsof er maar geen beweging in zit. Sinds vorige week kwam daar ook nog eens ijzige koude en sneeuwval bij, wat het uitgaan er ook niet aantrekkelijker op maakt.

Toch wordt achter de schermen door vele partijen druk overleg gevoerd over hoe het verder moet met de straat. Alleen over heropening van de voormalige Kooistrazaken wilde curator mr Seerp Gratama onlangs tegenover Het Parool nog niet veel kwijt:

"Hij voert nog altijd 'intensieve gesprekken' met de brouwers Heineken, Grolsch en Inbev die tezamen minstens honderd miljoen te vorderen hebben. Gratama (...) wil de cafe's zoveel mogelijk laten voortbestaan onder de bestaande exploitanten, maar denkt dat verkoop in een aantal gevallen nodig zal zijn."

Aangezien de bestaande exploitant van de Kooistrazaken in de Reguliersdwarsstraat, Reguliers BV, sinds 28 september failliet is, zullen hier kopers voor gevonden moeten worden.
Voor de Exit en het Exit Caf is in elk geval de Rotterdamse ondernemer Ben Groos zeer geinteresseerd. Hij hoopt, als alles meezit, deze zaken in januari of februari te kunnen heropenen.

Over de ontwikkelingen rondom de Reguliersdwarsstraat worden ook gesprekken gevoerd met het COC, lokale politici en de gemeente Amsterdam, die allemaal zeer betrokken zijn bij de situatie van de straat.

Wethouder Caroline Gehrels van o.a. economische zaken, kunst en cultuur heeft zich inmiddels bereid getoond om de resultaten van de enquete over Uitgaan in de Reguliersdwarsstraat in ontvangst te nemen. De enquete, die via deze website gelanceerd is, krijgt zeer veel respons.

Voorts zijn in gesprekken met allerlei andere mensen een heel aantal leuke ideen naar voren gekomen, onder meer voor nieuwe zaken en voor openlucht evenementen in de straat.
Tenslotte wordt momenteel gekeken wat voor de komende feestdagen nog haalbaar is qua kerstverlichting of andersoortige versiering.

- Artikel op FTM: Kooistra-cafe Exit bijna weer open^


Meer nieuwsberichten:

- Gay dinnershow-restaurant BurlesQue officieel geopend

- Groot aantal zaken (tijdelijk) weg uit de straat + Update

- Duurzame dingen in Secret Village

- Rose's Cantina is omgevormd tot Roses by SAL

- Twee zoenende vrouwen mishandeld na IDFA-feestje

- Kookwinkel Studio Bazar bestaat 50 jaar

- In november opent het nieuwe gay restaurant BurlesQue + Update

- Bar Paul en Moto Moto (voorheen Huf) gesloten


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.