Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


31 maart 2010 20.21u:

Kooistra-BV's op straffe van ontruiming veroordeeld tot betaling van achterstallige huur

Vandaag heeft de Amsterdamse kantonrechter in kort geding enkele BV's van het imperium van horecamagnaat Sjoerd Kooistra veroordeeld tot betaling van achterstallige huren aan bierbrouwer Heineken.
Het gaat hierbij om de café's Dante aan de Spuistraat, Luxembourg aan het Spui en April in de Reguliersdwarsstraat, alsmede The Three Sisters/New York Steakhouse aan het Rembrandtplein.

De panden waarin deze horecazaken gevestigd zijn worden door Heineken gehuurd van Kooistra's Plassania BV en vervolgens door Heineken aan verschillende BV's doorverhuurd. Deze BV's behoren informeel tot het horeca-imperium van Kooistra.
De huur voor de afzonderlijke zaken werd echter aan een andere BV betaald dan met Heineken was overeengekomen, waardoor een huurachterstand van meer dan honderdduizend euro per zaak ontstond. Heineken spande toen op 17 maart j.l. een kort geding aan tegen Kooistra en de betrokken BV's.

De rechter heeft vandaag Heineken op bijna alle punten in het gelijk gesteld en de verschillende BV's van Kooistra en de zijnen veroordeeld tot betaling van de achterstallige huur binnen een termijn van 14 dagen. Zo niet, dan mag Heineken overgaan tot ontruiming van de betrokken zaken.

- Het vonnis op www.rechtspraak.nl
- Berichten op www.nu.nl en www.telegraaf.nl (helaas wat te kort door de bocht)




Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.