English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 april 2023

Koningsnacht en Koningsdag weer massaal gevierd


Ondanks de kou zijn Koningsdag en de voorafgaande Koningsnacht ook in de Reguliersdwarsstraat door een grote menigte gevierd.

Sinds Koningsdag op 27 april gevierd wordt is deze feestdag nooit meer zo warm geweest als toen het nog Koninginnedag op 30 april was. Dit jaar daalde de temperatuur tijdens Koningsnacht tot ongeveer twee graden en was het op Koningsdag met zo'n 15 graden zelfs iets kouder dan op (de warme) Nieuwjaarsdag.


Westelijk deel van de straat

Rondom de homohoreca in het gedeelte tussen Koningsplein en Vijzelstraat was er op beide dagen weer een massaal bezocht straatfeest. Vorig jaar viel Koningsdag nog te kort na het einde van de coronamaatregelen om al groots uit te pakken, maar dit jaar kon er weer het nodige georganiseerd worden.

Tegenover het nieuwe lesbische café B'Femme was een DJ-booth met buitenbar gebouwd, terwijl zich tegenover Duke of Tokyo een tweede DJ booth bevond. In het tussenliggende deel van de straat stonden met oranje ballonnen versierde stellingen met grote geluidsboxen. Hierdoor klonterden de bezoekers niet op 1 punt samen, maar bleven ze goed gespreid.

Zowel tijdens Koningsnacht als op Koningsdag stroomde dit deel van de straat weer helemaal vol en was het feest als vanouds. Rond 16.00 uur werd het in het centrum echter dermate druk dat de gemeente opriep om niet meer naar de binnenstad te komen en Koningsdag ergens anders te vieren.> Meer video-impressies zie je op onze Instagram Highlights


Oostelijk deel van de straat

In het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein werd jarenlang een steeds groter wordend straatfeest georganiseerd door heterodisco Jantjes Verjaardag. Met de coronacrisis is daar echter een eind aan gekomen.

Wel werd dit jaar een klein feestje georganiseerd door de Caribische gaybar Reality: met houten pallets was een klein podium gecreëerd waarop DJ Jasmine Perez R&B, Hiphop, Caribbean & Afro ten gehore bracht.

> Lees ook: Geschiedenis van Koninginnedag


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.