Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 19 februari 2022

Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij


Na een lange periode dicht te zijn geweest, zijn eindelijk ook de clubs weer open. Vooralsnog slechts tot 1.00 uur, maar vanaf volgende week mogen alle horecazaken weer hun normale sluitingstijden hanteren.


Feest in Club NYX
De grote zaal van club NYX


Versoepelingen vanaf 18 februari

Sinds gisteren, vrijdag 18 februari, mogen alle horecazaken, dus óók de clubs en discotheken, tot 1.00 uur 's nachts open blijven. Een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand houden en een mondkapje voor binnen zijn nu ook niet meer verplicht.

Horecabezoekers moeten echter nog wel via een coronatoegangsbewijs met een QR-code laten zien dat ze volledig gevaccineerd, van corona genezen of uiterlijk 24 uur vantevoren negatief getest zijn ("3G" - voor meer info, klik hier).


De Nacht staat op

Club NYX en zo'n 20 andere Amsterdamse clubs waren vorige week zaterdag 12 februari uit protest al open gegaan tijdens de actie De Nacht staat op. De naar verluidt in totaal 25.000 kaartjes voor die avond waren vrijwel direct uitverkocht.

De politie had aangegeven die avond niet te zullen ingrijpen, maar de gemeente heeft al deze clubs wegens overtreding van de coronaregels wel een boete van 4500,- euro opgelegd. Burgemeester Halsema wil echter wel overwegen om af te zien van invordering.


Versoepelingen vanaf 25 februari

Vanaf vrijdag 25 februari mogen alle horecazaken weer hun gebruikelijke openingstijden van vóór de coronacrisis hanteren. Dit betekent dat clubs in het weekend dus weer tot 5.00 uur open mogen blijven.

Tevens vervalt dan het coronatoegangsbewijs met de QR-code. In grote clubs of bij evenementen en festivals waar meer dan 500 mensen zonder vaste zitplaats bijeenkomen moeten alle bezoekers dan nog wel een negatief testresultaat tonen ("1G").

Voor een dergelijke coronatest ("testen voor toegang") kan je nu ook in de Reguliersdwarsstraat zelf terecht, waar vorige week op nummer 25 een vestiging van Carephar opende:Club YOLO gesloten

Een gayclub die niet meer open gaat is YOLO aan de Amstel 178. Deze zaak werd eind 2017 geopend door Valy Pintiuc, maar was al niet meer regelmatig open nadat hij in 2019 in de Reguliersdwarsstraat gaybar BLEND opende, waar vorig jaar ook nog BLEND XL bij kwam.

Sinds begin van deze maand zit er een zaak genaamd The Jungle Club op de locatie van YOLO, waarmee een eind is gekomen aan een lange reeks homo/lesbische zaken op dit adres sinds daar al in 1976 de Amstel Taveerne Club opende.


Update:
Als allerlaatste opende op zaterdag 2 april ook feestcafe Jantjes Verjaardag aan het oostelijke uiteinde van de Reguliersdwarsstraat weer zijn deuren, na gedurende de gehele coronacrisis gesloten te zijn geweest.


1 reactie(s)

Door Sergio Leatomu op 22-05-2022 om 22:59 uur:

Alles is perfect zoals het is, ook als je denkt van niet!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.