Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 17 mei 2021

Lunchroom Downtown en restaurant Genroku zijn gesloten

Opnieuw zijn er twee zaken die de coronacrisis niet overleefd hebben, deze keer betreft het de kleine lunchroom Downtown en het grote Japanse restaurant Genroku.


Lunchroom Downtown en restaurant Genroku
Lunchroom Downtown en restaurant Genroku


Lunchroom Downtown

Vorige maand kwam er een eind aan de langstbestaande horecazaak van de Reguliersdwarsstraat: Downtown, dat in 1970 onder de naam "Coffeeshop Downtown" geopend werd als een van de eerste espressobars van de stad en spoedig ook het eerste openlijke homocafé van Amsterdam werd.

Onder leiding van Frans Monsma en Guus Silverentand trok Downtown rond 1980 de artistieke avant-garde aan, waarmee de Reguliersdwarsstraat het meest hippe uitgaansgebied van Amsterdam werd.

Het kleine zaakje bleef decennialang de plek waar homo's overdag terecht konden voor koffie met appeltaart, een goede lunch of een lekkere pannenkoek, en om te zien en gezien te worden.


50 jaar Downtown

Collage van 50 jaar Downtown


Na de ondergang van het horeca-imperium van eigenaar Sjoerd Kooistra maakte Downtown in 2011 een doorstart waarbij de naam werd gewijzigd in "Lunchroom Downtown". Het was niet meer the place to be van weleer, maar nog wel steeds een plek waar iedereen makkelijk binnenliep en daarmee als een huiskamer van de straat fungeerde.

In april 2020 bestond Downtown 50 jaar, wat door de coronacrisis helaas niet gevierd kon worden. De zaak heeft inmiddels een nieuwe eigenaar die er een nieuw concept voor in gedachten heeft.


Restaurant Genroku

Ook het Japanse sushi en grillrestaurant Genroku heeft onlangs definitief zijn deuren gesloten. Genroku was gevestigd in het grote moderne pand met de opvallend groene natuurstenen gevel schuin tegenover Downtown en was in 2014 de opvolger van het Japanse restaurant Teppanyaki Nippon.

Deze zaak is inmiddels overgenomen en zal blijkens de aankondigingen op de ramen komende zomer weer open gaan als het Koreaanse barbecue-restaurant Seoul Sista, waarvan er reeds drie vestigingen in Rotterdam zijn.


- Zie ook ons bericht uit december 2020: Cocktailbar Door 74 en enkele restaurants door de coronacrisis gesloten


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.