English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


24 april 2020

Reguliersdwarsstraat krijgt een eigen regenboogpad!


De Reguliersdwarsstraat krijgt binnenkort zijn eigen, artistiek vormgegeven regenboogpad. Het zal worden aangelegd bij de onderdoorgang van het Carlton hotel, om zo voetgangers beter te attenderen op de meest kleurrijke straat van Amsterdam.


Impressie van het regenboogpad

Artist's impression van het regenboogpad in de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)


Het nieuwe regenboogpad wordt aangelegd als onderdeel van de herinrichting van het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen de Geelvinckssteeg en de Vijzelstraat, dat mede door de grote kantoorgebouwen tot nu toe niet heel aantrekkelijk was.

Met het regenboogpad komt er in dit stuk van de straat niet alleen letterlijk wat meer kleur, maar het helpt ook om voetgangers in de Vijzelstraat (onderdeel van de Rode Loper) te attenderen op het veelkleurige vertier dat in de Reguliersdwarsstraat te vinden is.

Het pad wordt ongeveer 32 meter lang en ruim 5 meter breed. De gekleurde strepen zijn ontleend aan de regenboogvlag en worden zodanig aangebracht dat ze elkaar doorkruisen, net zoals zich in de Reguliers de wegen van horecabezoekers, toeristen, voorbijgangers, ondernemers en bewoners kruisen.


De plek van het nieuwe regenboogpad

De plek waar het nieuwe regenboogpad gaat komen
(Beeld via Google Streetview - klik ter vergroting)


Regenboogpaden elders

In bijna 40 Nederlandse steden en plaatsen liggen er al vergelijkbare regenboogpaden, vele als zebrapad, maar andere als voetpad. Het eerste regenboogzebrapad in ons land werd in juni 2013 in Utrecht aangelegd, ter gelegenheid van de Roze Zaterdag.

In Amsterdam liet een "gaybrapad" merkwaardig genoeg lang op zich wachten, want pas in november 2016 werd een regenboogpad aangelegd op de zogeheten passerelle achter station Sloterdijk - weliswaar 100 meter lang, maar wel op een wat achteraf gelegen locatie.

Maar binnenkort zal Amsterdam dan eindelijk ook een regenboogpad in de drukste en bekendste homostraat van Nederland hebben!


- Dit nieuws verscheen ook bij Gaykrant.nl^


1 reactie(s)


Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 18-05-2020 om 0:17 uur:


Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDReageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.