English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 24 december 2019

Groot straatfeest gepland tijdens het Songfestival 2020

Komend jaar vindt het Eurovisie Songfestival voor het eerst sinds 40 jaar weer in Nederland plaats. Hoewel het wordt uitgezonden vanuit Ahoy in Rotterdam zal het ook te volgen zijn tijdens een groot straatfeest dat in de Reguliersdwarsstraat gepland staat.


Feest @ Reguliersdwarsstraat


De halve finales zullen plaatsvinden op dinsdag 12 en donderdag 14 mei, met op zaterdag 16 mei de grote finale. Op al deze dagen zal er een gratis toegankelijke viewing party in de straat zijn, waarbij het Songfestival live te volgen is op grote videoschermen, waaronder het grootste scherm van de Benelux!

Update:
Om organisatorische redenen zal de Open Air Viewing Party alleen tijdens de finale op 16 mei gehouden worden. Wel zal de hele voorafgaande week de straat versierd zijn en kan je de halve finales uiteraard bij de afzonderlijke zaken volgen! Zorg dat je het Facebook-event liked zodat je op de hoogte blijft!


Volgens Het Parool heeft de gemeente al 35.000,- euro subsidie uit het evenementenfonds vrijgemaakt. Het enige knelpunt is de vergunning, want volgens de regels mag er na 23.00 uur geen lawaai meer op straat zijn. De Songfestivaluitzendingen duren echter langer, dus daarvoor zal de gemeente een uitzondering moeten maken. De organisator heeft er echter alle vertrouwen in dat dit goedkomt.

De bedoeling is dat de Reguliersdwarsstraat een hele week in het teken van het Songfestival zal staan: op de dagen dat er geen uitzending vanuit Rotterdam is zullen er in samenwerking met Eurovision Artists in de diverse horecazaken toepasselijke themafeesten georganiseerd worden.


Logo van het Songfestival 2020 in Rotterdam


De aanleiding voor het straatfeest is dat er vanuit de gay community en van songfestivalfans vragen kwamen of de Reguliers iets zou gaan organiseren. Vanwege de unieke gelegenheid werd toen besloten een groots straatfeest te organiseren zodat het festival ook vanuit Amsterdam meebeleefd kan worden. Eward Koning, voorzitter van de ondernemersvereniging, verwacht dat hier zo'n 6000 mensen per avond op af zullen komen.

De ondernemersvereniging is nog in gesprek met de uitvoerend producent van het festival om te kijken of er tijdens de uitzending live naar de Reguliers geschakeld kan worden, zodat de straat dan misschien wel in 180 miljoen huiskamers te zien zal zijn!

Om alvast in de stemming te komen zal op 15 februari, precies 3 maanden voordat het Songfestival begint, in Bar BLEND een feestavond gehouden worden waarbij DJ First Rank onder leiding van April Summer de mooiste Eurovisiesongs zal draaien!

Stay tuned!


- Dit nieuws verscheen ook bij Het Parool - AT5 - AD - Nu.nl


1 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 27-12-2019 om 0:57 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Live Songfestival kijken in de gaycafés

- Koningsnacht en Koningsdag weer massaal gevierd

- Lesbische bar B'Femme feestelijk geopend

- Op 9 april opent de lesbische bar B'Femme!

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.