English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 30 april 2019

Koningsdagfeesten ondanks de kou druk bezocht

Voor de vijfde keer op rij was het op Koningsdag tamelijk koud. Daardoor bleef de drukte in de stad beperkt, maar werden de straatfeesten in het oostelijke en westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat toch zeer goed bezocht.
Straatfeest in het westelijke deel van de ReguliersdwarsstraatKoningsNacht, vrijdag 26 april

Mede door het koude weer kwamen de straatfeesten op Koningsnacht weer relatief laat op gang. Zowel in het westelijke als het oostelijke deel van de straat werd het pas tegen 23.00 uur goed druk.

Aan de kant van het Rembrandtplein was bij heterodisco Jantjes Verjaardag weer een enorme stellage gebouwd die als buitenbar annex podium fungeerde, waarop de finalisten van Jantjes Talentenjacht 2019 optraden.

In het andere deel van de straat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village, begon het feest om 18.00 uur met het grootste Happy Hour van de stad. Voor alle drankjes was er dit jaar een buitenbar van maar liefst 12 meter, die ook als podium en DJ-booth dienst deed en feestelijk verlicht en versierd was.AT5-reportage van Koningsnacht, te beginnen in de ReguliersdwarsstraatKoningsDag, zaterdag 27 april

Op Koningsdag zelf was het slechts een graad of 12, maar bleven de buien tot de ochtend beperkt. Traditiegetrouw mogen restaurants op Koningsdag buiten op straat etenswaren verkopen, maar in de Reguliersdwarsstraat deden nog maar weinig zaken dat. Waar mogelijk werd de voorkeur aan een terras gegeven.

Aan de oostkant van de straat waren er live-optredens van Nederlandstalige artiesten als Sven Versteeg, Pascal Redeker, Roy van den Burg en DJ Jordiz. Net zoals de andere straatfeesten werd het ook hier al om 20.00 uur beëindigd, zodat de bezoekers gespreid weer naar huis konden gaan.
Straatfeest bij Jantjes Verjaardag in het oostelijke deel van de straat


Bij de Gay Street Party in het westelijke deel van de Reguliers was er muziek van onder meer Lee Wilson uit de Verenigde Staten, DJ Q uit Curacao alsmede van bekende en populaire DJ's als Sergio Tee en Rob Boskamp. Daarnaast waren er live-optredens van Sonya The Disco Diva, Miss Bunty, bijgestaan door dansers en drag queens.

Zoals op de onderstaande video te zien is stond de straat tegen het eind van de middag van begin tot eind helemaal vol feestende mensen:
King's Day street party in Secret Village
(video: Facebook/Toppers restaurant)


Veiligheid

Voor zover bekend hebben zich in de Reguliersdwarsstraat geen bijzondere incidenten voorgedaan. Wel werd het op Koningsdag bij Jantjes Verjaardag op een gegeven moment zo dringen geblazen, dat de optredens tijdelijk even gestaakt moesten worden. Elders in Amsterdam waren er per saldo ongeveer evenveel incidenten als vorig jaar.

Opmerkelijk is nog steeds dat met Koningsdag bijna de hele binnenstad wordt afgesloten en er voor de straatfeesten nauwelijks veiligheidseisen zijn, terwijl dat tijdens de Pride begin augustus precies omgekeerd is, met alle stress voor de betrokkenen van dien.


LHBT-straatfeesten

Tenslotte viel op dat er dit jaar minder straatfeesten bij de homohoreca waren: vorig jaar hadden ook lesbisch café Saarein en gay club YOLO nog een buitenparty, maar dit jaar was dat alleen bij The Queen's Head en 't Mandje op de Zeedijk, op het Homomonument en in de Reguliersdwarsstraat nog het geval.


> Meer foto's op Facebook!


- Zie ook eerdere berichten op DeGaykrant.nl en Mannenzaken.news^


1 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 5-05-2019 om 0:19 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Aftrap voor nieuw seizoen straatfeesten: Reguliers Celebrates!

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.