English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 13 april 2019

Groot straatfeest tijdens de komende Koningsdag

Over precies twee weken is het weer Koningsdag, traditiegetrouw één van de absolute hoogtepunten in de Reguliersdwarsstraat.

In het westelijke deel van de straat, dat in 2016 werd opgedoopt tot Secret Village, zal het straatfeest dit jaar extra groots worden opgezet. Meer daarover in het onderstaande persbericht van de ondernemersvereniging.
Lekker Dwars in de Reguliers!

Een Koningsdag-happening waar heel Nederland aan toe is

Het hoofdstedelijke verjaardagsfeest van onze Koning wordt na vrijdag 26 april en zaterdag 27 april nooit meer hetzelfde. Want op die avond en dag vindt er in de Reguliersdwarsstraat een feest plaats dat niet alleen het enige, échte Koningsdag-evenement in de binnenstad zal zijn, maar ook een happening wordt waar heel Nederland op alle fronten aan toe is.

Wat uitgaan betreft heeft de Reguliersdwarsstraat een lange historie. Het Soho van Nederland heeft op de vierkante meter meer fijne en unieke horecagelegenheden dan waar dan ook. In feite is de elektronische dansmuziek, zoals we die nu nog steeds in de weekenden omarmen, hier ontstaan.

Want de RoXY was nog niet open, toen in de Richter al acid-house en garage-music werd gedraaid. Maar nog belangrijker misschien dan de muzikale achtergrond van de Reguliersdwars is het feit dat de straat altijd wijd open heeft gestaan voor gender diversiteit. Denk in dat opzicht alleen al aan de beroemde gay-bars die gevestigd waren en zijn op deze unieke plek in de Amsterdamse binnenstad.

Met die gedachte in het achterhoofd, die vrijheid, openheid en acceptatie, die in de loop der jaren synoniem is geworden met de Reguliersdwarsstraat, heeft de organisatie van het "Lekker Dwars In de Reguliers" Koningsdag-evenement besloten om een beest van een feest te geven waar iedereen, maar dan ook iedereen welkom is.

Of je nu gay of hetero bent, lang of klein, blank of zwart, dik of dun, de Reguliers staat op 26 en 27 april wagenwijd voor je open. Waarbij je ook helemaal jezelf kunt zijn en je veilig kunt voelen. De enige vereiste is dat je zin in een fijn feest hebt!

En voor dat feest zorgt een ijzersterkte line-up die muzikaal net zo breed en verrassend is als het evenement zelf. Musical director van "Lekker Dwars In De Reguliers" is niemand minder dan de internationale dance-pionier, producer en DJ Rob Boskamp, die zelf ook zal draaien op beide dagen.

Met zijn perfecte neus (en oren) voor wat goed, nieuw, verrassend en divers op zich is, is hij samen met de organisatie tot het gaatje gegaan om te komen tot een afgewogen, perfecte muzikale bezetting.

Samen met het publiek maken de artiesten en DJ's, bijgestaan door dansers en drag queenperformances, van de Koningsdag één grote, swingende, ondeugende, zalige smeltkroes in de Reguliers.

Met medewerking van nagenoeg alle horeca-gelegenheden van de straat, die stuk voor stuk bewezen hebben gastvrijheid en professionaliteit hoog in het vaandel te dragen, en met de grootste bar die ooit verrezen is in Nederland, kan het niet anders dat de 26e en 27e dagen worden om nooit te vergeten.

En onthoud: Iedereen is welkom op Lekker Dwars In De Reguliers. Behalve mensen die daar anders over denken...

Oh ja, ook de entree is voor iedereen gratis!
Naast de DJ-optredens, de live acts, spannende verrassingen en een 12 meter lange buitenbar zal de straat uiteraard ook weer uitbundig versierd worden.

Op KoningsNacht, vrijdag 26 april, begint het straatfeest om 18.00 uur met het grootste Happy Hour van Amsterdam en gaat dan door tot 01.00 uur - zie het Programma voor de line-up van DJ's.

Op KoningsDag zelf, zaterdag 27 april, begint het feest buiten al om 12.00 uur en duurt tot dan tot 20.00 uur. Daarna kan je terecht bij de feestjes die de verschillende zaken binnen organiseren - zie daarvoor de Agenda.

Oostkant van de straat

Naast het bovengenoemde straatfeest aan de westkant van de Reguliersdwarsstraat is er tijdens Koningsnacht en Koningsdag ook weer het Oranje Straatfestijn, dat heterodiscotheek Jantjes Verjaardag al jarenlang aan de oostkant van de straat organiseert.


> Zie ook onze aparte Koningsdag-pagina!^


2 reactie(s)

Door Marie-Jose Grotenhuis op 16-04-2019 om 0:10 uur:

Waar is de sauna? :ODoor DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 27-04-2019 om 0:12 uur:

Heb zin in een tranny :P
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Aftrap voor nieuw seizoen straatfeesten: Reguliers Celebrates!

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.