English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 2 januari 2019

Vernieuwingen voor de mobiele versie van deze website

Met het nieuwe jaar zijn er ook weer enkele nieuwe dingen op deze website, al zijn een aantal daarvan in de afgelopen weken al geleidelijk aan ingevoerd. De vernieuwingen betreffen met name de mobiele versie van de site.


Mobiele versies van Reguliers.net

Links de oude en rechts de vernieuwde mobiele versie van Reguliers.net


Diverse veranderingen zijn bedoeld om deze website makkelijker via een smartphone te gebruiken. De belangrijkste is dat de menubalk nu permanent bovenaan in beeld blijft als je naar beneden scrollt.

Via de menubalk kan je direct naar "Nieuws" en "Agenda" gaan en via "Menu" komt er voortaan een uitklapmenu in beeld waarmee je de andere onderdelen van de site bereikt.

Naast het vlaggetje voor de Engelse versie is een regenboogvlaggetje gekomen. Daarmee kom je op een geheel nieuwe pagina die een samenvatting geeft van heden en verleden van de Reguliersdwarsstraat als homostraat.


Afzonderlijke zaken

Enkele andere vernieuwingen gelden zowel voor de smartphone als voor een laptop of desktopcomputer. Zo zijn op de pagina's van de afzonderlijke cafe's en clubs de foto's nu in een slider bovenaan geplaatst, zodat je direct een beeld van de binnen- en de buitenkant van de betreffende zaak krijgt.

Daarnaast is bij elke zaak een klein kaartje toegevoegd waarop de locatie aangegeven is. Meestal zijn die van Google Maps, maar hier is gekozen voor kaartjes van OpenStreetMap, een kaartsysteem waar iedereen op vrijwillige basis aan kan bijdragen, vergelijkbaar met Wikipedia. Deze kaarten geven een iets overzichtelijker beeld dan Google Maps.


Overzichten

Voor de grote versie van deze site zijn de overzichtspagina's voor de Homohoreca, Bars & Clubs, Coffeeshops en Food-to-go voorzien van wat grotere en duidelijkere kaartjes.

Op een smartphone zie je in plaats daarvan kleine fotootjes en een korte toelichting, terwijl er voor de overzichten van de Restaurants en de Winkels logootjes zijn gekomen.

Hiermee zijn de overzichtspagina's wat aantrekkelijker geworden en hebben ze dezelfde vormgeving gekregen als de bijvoorbeeld de overzichten van de Voormalige horecazaken en de Mensen uit de straat.^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.