Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 4 januari 2018

Groot aantal zaken (tijdelijk) weg uit de straat + Update

Van oudsher is 1 januari een datum waarop zaken sluiten of openen, maar dit jaar gaan in de Reguliersdwarsstraat opvallend veel zaken dicht, zij het enkele slechts tijdelijk.

Het gaat hierbij om Bar7 by Showpony, Campo de'Fiori en Studio Bazar, terwijl eerder al bar Paul en Huf gesloten werden. Artem en WHO CARES zijn tijdelijk dicht, waarmee de komende tijd een flink aantal zaken in de straat leegstaat.

Daartegenover staat dat op afzienbare tijd al weer twee drie nieuwe zaken zullen openen, waarvan 1 gayzaak.


Bar7 by Showpony

Met het nieuwe jaar is er een eind gekomen aan "Bar7 by Showpony", die in juli 2017 als tijdelijke pop-up opende ter gelegenheid van het 7-jarig bestaan van boekingsbureau Showpony Productions. Bar7 was gevestigd in wat voorheen A l'Elephant du Congo, Ludwig en Ludwig II heette.

Dit bleken allemaal weinig duurzame concepten die horeca-ontwerper Casper Reinders uitprobeerde in wat ooit het zo befaamde gaycafé April was. Inmiddels wordt het interieur onder handen genomen, maar wat de nieuwe bestemming gaat worden is nog niet bekend

In dit pand komt nu de Japanse karaokebar Duke of Tokyo (zie Update)
A l'Elephant du Congo (2015-2017)


Campo de'Fiori

Ook gesloten is het Italiaanse restaurant Campo de'Fiori, dat in 2013 geopend werd als opvolger van het bekende visrestaurant Le Pêcheur. Campo de'Fiori was een wat modernere Italiaan in een zeer ruim pand met een tuin, waar onder meer regelmatig wijnproeverijen georganiseerd werden. Kennelijk werd de zaak niet het verhoopte succes, de sluiting geschiedde zonder ook maar enige berichtgeving.

Hier zal een vestiging van de Pasta Factory komen (zie onder)
Campo de'Fiori (2013-2017)


De Munthof

Twee andere zaken die weggaan zijn gevestigd in gebouw De Munthof. Dit nieuwbouwpand uit de jaren '60 zal vanaf maart grondig verbouwd worden, waarbij er een extra verdieping op het gebouw komt en de bovenste twee parkeerlagen in kantoorruimte worden veranderd.

Op de begane grond zal een langverwachte fietsenstalling komen, waarmee hopelijk het enorme aantal geparkeerde fietsen in de straat verminderd kan worden. De verbouwing van De Munthof moet volgens de planning in november 2018 gereed zijn.
De Munthof, Reguliersdwarsstraat nrs. 50-64WHO CARES

Als opvolger van mannenkledingwinkel Rufskin, is sinds 2015 de hair & beauty salon WHO CARES in De Munthof gevestigd. Vanwege de verbouwing verhuist deze zaak per 1 februari naar een nieuwe vestiging aan de Vijzelstraat 105, waar een concept-salon gerealiseerd wordt. Eind 2018 zal WHO CARES met een wat kleinere zaak weer naar de Reguliersdwarsstraat terugkeren.


Studio Bazar

De naastgelegen kookwinkel Studio Bazar is inmiddels ook gesloten en zal helaas niet meer terugkeren. De zaak was al sinds 1969 in de Reguliersdwarsstraat gevestigd en haalt dus net geen gouden jubileum. Trouwe klanten kunnen voortaan terecht bij de vestiging van Studio Bazar in de Utrechtsestraat. Wat de toekomstige invulling van deze winkelruimte gaat worden is niet bekend.Studio Bazar (1969-2017)


De derde winkel die in De Munthof gevestigd is, The Shirtshop, hoeft vanwege de verbouwing niet weg en blijft dus gewoon geopend.


Andere zaken

Naast de 4 zaken die met ingang van het nieuwe jaar sloten of voorlopig weg zijn gegaan, zijn er nog 3 andere zaken die al in het afgelopen najaar dicht gingen. Het betreft hier de bars Paul en Moto Moto (voorheen Huf), die per 1 oktober onverwacht gesloten werden. Daarnaast is bodywear shop Artem tot april 2018 gesloten wegens renovatie en funderingsherstel.
Al eerder gesloten: Bar Paul en Huf/Moto Moto


Net als in het afgelopen jaar, zullen dus ook het komende jaar weer de nodige gebouwen achter schuttingen en steigers schuilgaan.

De leegstaande panden bieden echter ook weer nieuwe kansen voor ondernemers om bij te dragen aan een unieke uitgaansstraat die zich van oudsher kenmerkt door kwaliteit, gastvrijheid en diversiteit.


Nieuwe zaken

Voor zover op dit moment bekend, zullen de volgende nieuwe zaken geopend worden:

- In het pand van Campo de'Fiori komt een tweede vestiging van
Pasta Factory, een wat meer fastfood-achtige Italiaan die aan het Muntplein gevestigd is. Het is een opmerkelijke invulling voor deze toch vrij deftige restaurantlocatie, maar het kan bijdragen aan wat meer levendigheid, mits het niet teveel massatoerisme naar de straat trekt.

- De vroegere bar & diner Huf, later rumbar Moto Moto, is onlangs overgenomen door de eigenaar van de naastgelegen Taboo bar, die hier nu een tweede zaak zal openen onder de naam De Taboo Kantine. Het interieur wordt momenteel verbouwd en de opening wordt eind februari verwacht.

Hiermee zal de Reguliers, na het in december geopende dinnershow-restaurant BurlesQue, dus opnieuw een gayzaak rijker zijn!


Zodra er meer nieuws over de hier genoemde panden is, wordt dat zo spoedig mogelijk vermeld, dus stay tuned!

Updates:

- Zoals toevallig ook op 4 januari bekend werd, heeft Casper Reinders de vroegere April/Ludwig/Congo verkocht aan vier jonge ondernemers die van het pand een Japanse karaokebar onder de naam Duke of Tokyo zullen maken. De nieuwe zaak zal naast een bar ook zes privé karaokebooths krijgen en opent dit voorjaar.

- In de winkelruimte van de vroegere Studio Bazar is voor ca. 2 maanden een tijdelijke pop-up store gekomen van de webshop Kenzaa, die gespecialiseerd is in mode voor dames met kleine maten.


3 reactie(s)

Door Marie-Jose Grotenhuis op 6-01-2018 om 23:31 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Miss Baudette op 6-01-2018 om 23:39 uur:

Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus!Door Jort Kolder op 8-01-2018 om 1:33 uur:

bom dia thats us hahahaha! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.