English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 29 november 2017

Rose's Cantina is omgevormd tot Roses by SAL

Het bekende Mexicaanse restaurant Rose's Cantina is omgevormd tot restaurant-bar Roses by SAL. De oude zaak werd afgelopen september gesloten voor een algehele verbouwing, waarna het eind vorige week onder de nieuwe naam en met een volledig nieuw interieur weer open ging. De officiële opening is op 14 december.
Het nieuwe interieur van Roses by SALRoses by SAL is ingericht als ware het een Cubaanse straat, met onder meer terrastafeltjes en neonreclames. Voorin bevindt zich een grote bar, gespecialiseerd in cocktails op basis van pisco, een gedestilleerde sterke drank die met name in Peru en Chili gedronken wordt.

Achterin is een ruim restaurantgedeelte, waar de nadruk ligt op Zuid-Amerikaanse gerechten als empañadas, ceviches en vlees van de Argentijnse kolenbarbecue. De keuken bevindt zich nu in het naastgelegen pand, waar vorig jaar nog een aparte eetgelegenheid onder de naam 38 Burgers & Tacos was geopend.

Op de bovenverdieping van Roses by SAL kan je tenslotte terecht voor rum-cocktails en chocoladedesserts en ook is daar nog een aparte members-only sigarenlounge.


Opvolgers

Roses by SAL is opgezet door de half-Argentijnse broers Vincent en Thomas Uzcudun, die eerder aan de Rozengracht 106 het hippe Latijns-Amerikaanse restaurant Salmuera en vervolgens een bijbehorende streetfoodbar onder de naam Little Sal openden.

Salmuera kwam in 2015 in de plaats van brasserie Chow, die twee jaar eerder door de bekende horeca-ontwerper Casper Reinders geopend was, maar geen succes werd. Ook in de Reguliersdwarsstraat kwamen de Uzcudun-broers in het kielzog van Reinders, die eind 2012 Rose's Cantina nog van een geheel nieuw en niet minder tropisch aandoend interieur voorzien had:
Het oude interieur van Rose's Cantina uit 2012Met Rose's Cantina is een van de bekendste en langstbestaande zaken van de Reguliers verdwenen. Het restaurant werd al begin jaren '80 geopend, toen Downtown, April, Oblomow en Richter de straat binnen een paar jaar, voor zowel homo's als hetero's, tot het meest hippe uitgaanscentrum van Amsterdam maakten.^


1 reactie(s)

Door Leslie Schwartz op 29-11-2017 om 10:14 uur:

een parel van wereldklasse! XD
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

- Club NYX opnieuw dicht en horeca sluit voorlopig om 20.00 uur

- Toppers Partycafé is nu romantische brasserie Je T'aime

- Shirt Shop viert 25-jarig jubileum

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.