Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 24 november 2017

Twee zoenende vrouwen mishandeld na IDFA-feestje

Afgelopen maandagnacht zijn in de Reguliersdwarsstraat twee zoenende vrouwen mishandeld door een klein groepje jonge mannen.
Reportage van AT5


Het bericht kwam afgelopen woensdag via Trouw naar buiten, echter zonder dat vermeld werd om welke straat het ging. Pas gisteren werd duidelijk dat het incident in de Reguliersdwarsstraat heeft plaatsgevonden, nadat de twee vrouwen Club NYX hadden verlaten.

Daar waren ze met een groep vrienden bij een feestje van het documentairefestival IDFA geweest, waar de Braziliaanse Denise Kelm Soares (31) met haar documentaire I Am een prijs had gewonnen. Na afloop van het feestje liep zij samen met de Spaanse filmmaakster Iso Luengo (24) de Reguliersdwarsstraat in en zoenden elkaar op straat.


Emotionele schade

Het was ongeveer vier uur 's ochtends en de straat leek uitgestorven, maar plotseling kwamen twee of drie jongens op hen af. Soares werd in haar gezicht geslagen en viel op de grond. Luengo werd in haar buik geschopt.

Beide jonge vrouwen zijn met een taxi naar het ziekenhuis gegaan, waar bij Soares een hersenschudding moest worden uitgesloten. Fysiek lijken de verwondingen mee te vallen. "De emotionele aanval is het ergst", zegt Soares in Trouw. "Toen de jongens wegliepen moesten ze lachen. Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden."


Diversiteit

In haar thuisland Brazilië kent Soares veel transgenders, lesbiënnes en homo's: "Thuis is er veel geweld tegen queers, in Amsterdam was ik juist heel ontspannen. Ik dacht dat dit soort dingen hier niet gebeuren."

Het IDFA heeft laten weten dat de organisatie geschokt is over de mishandeling: "Het festival dat al dertig jaar bestaat, heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan en wil een podium bieden aan alle filmprofessionals wereldwijd, ongeacht hun ras, politieke overtuiging, seksuele voorkeur of religie."


Maatregelen

D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege noemt de ernst van het incident, de reputatieschade voor de stad tijdens een festival als IDFA en het veiligheidsgevoel van LHBTI's reden genoeg voor een passend gebaar richting deze vrouwen.

Sinds 2010 is er al cameratoezicht in dit deel van de Reguliersdwarsstraat. Daarnaast wordt momenteel vanuit de ondernemersvereniging gewerkt aan een nieuwe vorm van straatverlichting die de onveiligheid 's nachts moet verminderen.

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van een mishandeling en dat er gezocht wordt naar daders en getuigen.


- Dit nieuws verscheen op Trouw.nl - Parool.nl - AT5.nl - COCamsterdam.nl


2 reactie(s)

Door Jacuzzi McFly op 26-11-2017 om 0:30 uur:

SAD.Door Mark op 23-03-2018 om 23:24 uur:

Ja daar heb je ze weer Er kan nooit gewerkt worden aan veiligheid bij: De zoetsappige partijen als D66, PVDA, Groenlinks,.....alleen maar pappen en nathouden. Er gebeurd gewoon niets. Maar ja, het zijn niet mijn partijen. Stem dan op partijen die veiligheid juist hoog in het vaandel hebben staan en r echt iets veranderd. Niet bij deze 50 jaar oude piepers partijen. Tijd voor vernieuwing. Helaas maar het is zo. Erg voor die dames wat ze waren overkomen. Ze zullen de daders nooit hebben gevonden wat normaal is in Nederland voor 90%.
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.