Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 1 november 2017

Kookwinkel Studio Bazar bestaat 50 jaar

Vandaag bestaat kookwinkel Studio Bazar precies 50 jaar. Dit wordt gevierd door middel van acties met 50% korting in de winkel aan de Keizersgracht 709, op de hoek met de Utrechtsestraat.

De vestiging aan de Reguliersdwarsstraat werd twee jaar later, in 1969, geopend en is dus ongeveer een jaar ouder dan lunchroom Downtown, waarmee Studio Bazar de oudste nog bestaande onderneming van de straat is.Studio Bazar in de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)

Oorsprong

Op de website van Studio Bazar wordt verteld dat de oorsprong van de zaak in een piepklein winkeltje aan de Spuistraat ligt. In de ontwerpstudio van vader Jaspers werden regelmatig fotoshoots gehouden en de 'requisieten' daarvan stapelden zich op. Toen deze echt in de weg gingen staan, besloot moeder Dominique Vroom van de nood een deugd te maken en startte een winkel om die mooie dingen in te verkopen.

Al snel ging ze ook zelf inkopen en haar fijne neus en goede smaak leverden haar al snel een reputatie op. Vooral de concurrentie was onder de indruk van de creativiteit waarmee ze het assortiment van deze eerste Studio Bazar-winkel samenstelde en vroeg haar ook voor hen rond te kijken. Zo werd, naast detailhandel, al snel de groothandelstak van Studio Bazar geboren.


Uitbreiding

Al snel werd het eerste winkeltje te klein en verhuisde Studio Bazar naar de Reguliersdwarsstraat. Later volgden filialen op de hoek van de Herengracht en de Utrechtsestraat, in de Beethovenstraat en in de Scheldestraat. Ook waren er vestigingen in de Kauwgomballenfabriek en in het Noord-Hollandse Laren.

Julius Jaspers exploiteerde daarnaast nog twee traiteurswinkels, een cateringbedrijf en een restaurant. Sinds 2004 concentreert zijn zus Rooslinde Jaspers zich volledig op de detailhandel en worden er uitsluitend nog artikelen voor haar eigen winkels geimporteerd.

Om een faillissement te voorkomen moesten eind 2009 alle zaken, behalve die in de Reguliersdwarsstraat en de Utrechtsestraat, gesloten worden. Julius Jaspers ging zijn eigen weg en kreeg o.a. bekendheid als televisiekok. De twee winkels staan sindsdien onder leiding van Rooslinde.


Reguliersdwarsstraat

Het filiaal van Studio Bazar in de Reguliersdwarsstraat werd geopend in 1969 en bevond zich oorspronkelijk op nummer 64, waar tegenwoordig The Shirt Shop gevestigd is. Per 1 september 1984 verhuisde de zaak naar de naastgelegen, veel ruimere winkelruimte op nr. 60-62. Dit werd aangekondigd met de onderstaande "verschuifkaart":
"Verschuifkaart" van Studio Bazar, 1984
(klik ter vergroting)


Voor deze nieuwe winkelruimte ontwierp architectenbureau VASD een interieur alsof het één groot etalageraam was. Voor de producten kwamen er speciaal ontworpen planken, zodat alles van buitenaf goed gezien kon worden.

Dit filiaal in de Reguliersdwarsstraat fungeert sinds 1 september 2016 als outlet, waar vele van de kookspullen met hoge kortingen worden aangeboden.


1 reactie(s)

Door Ellen Wybenga op 2-11-2017 om 1:14 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.