English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 26 augustus 2017

Bar Broker heropend met nieuw interieur

Gisteren is Bar Broker heropend, nadat de zaak enkele weken dicht was voor een interieurvernieuwing.
De deuren van Bar Broker zijn weer open


Bar Broker begon eind november 2016 als een tijdelijke pop-uplocatie, maar in mei van dit jaar werd besloten dat de bar-dancing hier permanent mag blijven.

Toen dat eenmaal vaststond werd besloten om het interieur te vernieuwen. Aanvankelijk was de zaak slechts provisorisch ingericht, enigszins in de sfeer van Miami Vice en de eerste Wolf of Wallstreet-film, met veel paars en roze, neonlichten en jaren '80-attributen.

De afgelopen weken werd het interieur echter grondiger onder handen genomen, onder leiding van Studio Koen Steger, die onder meer bekend is van het decor van het fameuze televisieprogramma Zomergasten:


Interieurimpressies van Bar Broker


Het interieur is nu grotendeels in zachtroze en zeeblauw uitgevoerd, met veel planten en ook de schilderijen roepen de sfeer op van het Miami in de jaren '50. Het vroegere restaurantgedeelte achterin is nu een dansvloer, met opvallend rood-wit geschakeerd plafond.

Daarnaast werden in de kelder ook een stuk meer (vrouwen)wc's aangebracht - daar is kennelijk in een heterodancing als Bar Broker meer behoefte aan dan in de restaurant-cafés met een meer gemengd publiek die er voorheen zaten.

Zoals de naam Bar Broker (= beurshandelaar) al aangeeft, fluctueren de prijzen van drank net zoals beurskoersen. Er hangen dan ook schermen waarop de actuele prijzen te zien zijn, net zoals bij de AEX en op Wall Street - een bijzonderheid die van meet af aan veel aandacht trok en al snel populair werd.
De bar van Bar Broker


Bar Broker is initiatief van festivalorganisatie ZeeZout, creatief bureau Tosti Creative, brouwerij De Eeuwige Jeugd en het lokale jenevermerk Jajem. Bar Broker is voortaan van woensdag t/m zaterdag geopend.


Van 2002 t/m 2010 was op deze locatie Bar ARC gevestigd - lange tijd de meest trendy uitgaansgelegenheid van de straat. Na de ineenstorting van het Kooistra-imperium in 2010 kwamen hier achtereenvolgens bar EVE, bar Dvars en La Cage, allemaal sjiek ingerichte zaken, maar waarschijnlijk net iets te pretentieus om duurzaam succesvol te zijn.


- Zie ook: MetroNieuws.nl - Parool.nl
Heropening van Bar Broker


Ook het iets verderop gelegen restaurant Rose's Cantina zal eerdaags tijdelijk de deuren sluiten voor een interieurverbouwing.

1 reactie(s)

Door Aexander Dammers op 1-09-2017 om 1:52 uur:

een parel van wereldklasse! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.