English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 11 november 2015

Twee geweldsincidenten in de straat + Update

Recent hebben zich in de Reguliersdwarsstraat twee geweldsincidenten voorgedaan. Beide waren verschillend van aard en voor zover op dit moment bekend niet specifiek homogerelateerd.


Steekpartij

Het eerste incident vond plaats in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 november. Hierbij werd een man in zijn nek gestoken.

De steekpartij zou rond 1.30 uur hebben plaatsgevonden bij de kruising van de Reguliersdwarsstraat en de Vijzelstraat. Het slachtoffer was een 32-jarige Canadees, die door een onbekende met een scherp voorwerp in zijn nek werd gestoken.

Na de melding kwamen er meerdere politiewagens, twee ambulances en een mobiel medisch traumateam, waarna het slachtoffer via een ambulance naar een ziekenhuis is overgebracht.

Het motief voor de steekpartij is niet bekend en ook de dader is voor zover bekend nog niet gevonden.

- Zie ook de berichten op AT5.nl en Parool.nl
Politie bij de kruising Reguliersdwarsstraat-Vijzelstraat
(foto: Martin Damen via AT5)


Vechtpartij

Het tweede incident deed zich voor in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november. Hierbij werd een politie-agente mishandeld.

Rond 4.15 uur was er een melding van een mishandeling in de Schapensteeg, die tussen het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat en de Reguliersbreestraat loopt.

Er was echter niets meer te zien toen politie-agenten daar aankwamen, maar in de Reguliersdwarsstraat werden zij aangesproken door een groepje vrouwen, dat aangaf slachtoffer te zijn geworden van mishandeling.

Toen de agenten het gesprek aangingen mengde een omstander zich in de conversatie en misdroeg zich tegenover een agente. Hij gaf geen gehoor aan het verzoek om door te lopen, maar gaf de agente een duw, waarna hij haar in een worsteling tegen de grond werkte.

De agente werd door haar collega's bevrijd, die de man vervolgens aanhielden. Door omstanders werden de agenten toen uitgemaakt voor "homo's".

- Zie ook het bericht op AT5.nl


Update:

Er blijkt zich in november 2015 nog een derde geweldsincident in de Reguliersdwarsstraat te hebben voorgedaan: in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 november werd in en buiten de Reality Bar in het oostelijk deel van de straat een 32-jarige bezoeker door drie mannen zwaar mishandeld.

Het slachtoffer liep daarbij een gebroken onderbeen en enkel, alsmede zware kneuzingen in zijn gezicht op. De politie gaf op 20 januari 2016 beelden van bewakingscamera's vrij, in de hoop dat daarmee de drie daders herkend en aangehouden kunnen worden.


^


1 reactie(s)

Door Mikao Usui op 16-11-2015 om 1:12 uur:

Plussen en minnen heeft iedereen maar je mag voor jezelf perfect zijn! XD
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Veganistische patisserie Koekoek geopend

- Club NYX viert 10-jarig bestaan

- Reguliers.net bestaat 15 jaar!

- Wegwerkzaamheden ter verbetering van het voetgangersgebied + Update

- Restaurant-bar Secret Garden geopend

- Pride weer met grote straatfeesten gevierd

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.