English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 juli 2014

Gay Pride-feesten krijgen twee Happy Hours en optreden van Kazaky

Amsterdam Gay Pride Komende vrijdag en zaterdag vinden in de Reguliersdwarsstraat weer de straatfeesten plaats ter gelegenheid van de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride. Ook dit jaar zijn er weer uiteenlopende nieuwtjes - voor alle nadere details van de programmering kan je terecht op onze speciale Gay Pride-pagina.


Botenparade

Het hoogtepunt van de Gay Pride is de Canal Parade op zaterdag 2 augustus. Hierin zal ook een boot van club NYX meevaren en daarmee is voor het eerst sinds jaren de homohoreca uit de Reguliersdwarsstraat weer bij deze befaamde botenparade vertegenwoordigd. De vroegere Kooistrazaken hadden in 2008 voor het laatst een boot en in 2009 voer de Havanna nog mee.


Westelijk deel van de straat

De straatfeesten bij de bekende homocafe's begonnen vorig jaar voor het eerst met een dubbel Happy Hour op vrijdag (18.00-20.00 uur) en dit jaar is dat uitgebreid naar de zaterdag (16.00-18.00 uur), zodat feestgangers nu op beide dagen twee uur lang twee drankjes voor de prijs van één kunnen krijgen.

Op vrijdag is er een speciaal gastoptreden van de beroemde en vooral onder homo's populaire Oekraïnse groep Kazaky, die tijdens deze Gay Pride voor het eerst in Amsterdam optreedt. Daarnaast zal Bonnie St. Claire acte de presence geven. Op zaterdag treden dan onder andere Jody Bernal en enkele bekende DJ's uit de straat op, zoals het G-Team en Robert Feelgood:
Dit straatfeest wordt dit jaar georganiseerd door de eigenaar van cocktailbar Dvars die hiervoor als externe partij de vergunning heeft gekregen. In voorgaande jaren werd dit nog gezamelijk namens de hier gevestigde homo/horecazaken door de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat gedaan.

Zij vinden echter dat de kosten voor de door de gemeente vereiste beveiliging niet meer zijn op te brengen en ook dat de afsluiting van de straat met hekken niet past bij het open en uitnodigende karakter van zowel de Reguliersdwarsstraat als de Gay Pride.

Zoals elk jaar is er op de hoek van de Reguliers en het Koningsplein weer een stand van de GGD, waar mensen gratis tegen Hepatitis B gevaccineerd kunnen worden.


Oostelijk deel van de straat

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, aan de kant van het Rembrandtplein, vindt wel weer geheel volgens jarenlange traditie het door de Reality Bar georganiseerde Caribische straatfeest plaats. Hier zal een podium zijn met op vrijdag live optredens van de Surinaamse Corona band en op zaterdag de Antilliaanse band K'ribe:
Volgens de gemeentelijke veiligheidseisen mogen in de Reguliersdwarsstraat tijdens Gay Pride geen terrassen buiten staan. Discotheek Jantjes Verjaardag wil zijn terras, dat eerder dit jaar van geheel nieuw meubilair werd voorzien, echter wel open houden en stapt daar nu voor naar de rechter. Het terras zou volgens Jantjes Verjaardag de betrokkenheid van de heteroseksuele klanten bij de Gay Pride bevorderen.


- Meer info over de Gay Pride-activiteiten elders in de stad: AmsterdamGayPride.org

1 reactie(s)

Door Kappuh nou op 29-07-2014 om 15:54 uur:

Amsterdam, stop de vertrutting!!!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.