English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 5 augustus 2013

Gay Pride straatfeesten massaal bezocht
Afgelopen weekend werd in de Reguliersdwarsstraat weer de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride gevierd met de bekende straatfeesten, die dit jaar dankzij prachtig weer bijzonder druk bezocht werden.
(klik voor een vergroting)


Vrijdag 2 augustus

Met temperaturen van ruim boven de 30 graden zou dit de warmste dag van het jaar gaan worden, maar dat bleek achteraf nog mee te vallen. Vermoedelijk leidde de hitte er wel toe dat de straatfeesten in Amsterdam pas laat op gang kwamen. Maar terwijl het aan het begin van de avond in de rest van de stad nog stil was, werd het in de Reguliers al gezellig druk.
(klik voor een vergroting)


Voor het eerst begon het straatfeest op vrijdagavond namelijk met het Grootste Happy Hour van Amsterdam, waarbij mensen nu niet alleen bij de bars zelf, maar ook bij de buitentaps op straat terechtkonden. Dit was niet alleen geheel in de traditie van de straat, maar maakte de avond ook aantrekkelijk voor diegenen die de grote drukte later liever ontliepen.

Dit Happy Hour was een cadeautje van de ondernemers aan de bezoekers, dit onder het motto "Reguliers Loves U", dat ook op de spandoeken boven de straat te lezen was. Daarnaast hingen er grote netten met daarin talloze ballonnen in alle kleuren van de regenboog, die zowel op vrijdag als op zaterdag boven de straat werden losgelaten:

Daarnaast werden ook strandballen en later op de avond nog foam sticks met knipperende led lichtjes in het enthousiaste publiek gestrooid. Rond 23.00 uur was echter al het maximum van 4500 bezoekers bereikt en werden de toegangen tot de straat afgesloten.

Werd het straatfeest in het westelijk deel van de straat in voorgaande jaren nog uitbesteed aan een externe organisator, dit jaar werd het vanuit de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat door een reeks van deelnemende bars en restaurants zelf gedaan.

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat vond ter hoogte van de Reality Bar zoals altijd weer het Caribische straatfeest plaats, met op vrijdag live optredens van de Surinaamse band Corona en op zaterdag van de Antilliaanse band Cache, wat voor een toepasselijke tropische sfeer tijdens de warme zomeravonden zorgde:
(klik voor een vergroting)


Zaterdag 3 augustus

Het absolute hoogtepunt van de Amsterdamse Gay Pride week is de befaamde botenparade op de grachten, die traditiegetrouw op de eerste zaterdag van augustus plaatsvindt. Wat velen echter niet weten is dat dit feest in 1996 bedacht is vanuit danscafé Havana in de Reguliersdwarsstraat. Ook voeren de homohorecazaken uit de straat jarenlang mee met prijswinnende boten - dit als kleine terugblik in het kader van het Gay Pride-thema "Reflect".
(klik voor een vergroting)


Dit jaar was de Canal Parade, zonder twijfel door het mooie warme en zonnige weer, bijzonder druk bezocht en in de stad was het duidelijk drukker dan eerdere jaren (hoewel er volgens de media net als vorig jaar circa 300.000 mensen zouden zijn geweest). Na afloop van de Canal Parade liep de Reguliersdwarsstraat dan ook snel helemaal vol.

Tot teleurstelling van velen moest hierdoor de straat al aan het begin van de avond worden afgesloten. Dit is een veiligheidsvereiste die op last van de gemeente en de politie sinds 2011 wordt toegepast. Ook bij straatfeesten elders in de stad moest het wegens de grote drukte uiteindelijk tot afsluitingen komen.

De afsluiting van de Reguliers leidde tot onbegrip en ook enige irritatie bij mensen die werden tegengehouden, omdat net als vorig jaar het toegangsbeleid niet goed leek te werken. Ook deed het enigszins afbreuk aan de openheid en zichtbaarheid waar Gay Pride voor staat.
(klik voor een vergroting)


Nadat het officiële feest op straat was afgelopen, bleven de mensen nog lang op straat en ging het nog tot diep in de nacht door in de diverse zaken, waarbij op zaterdag bovendien club NYX in het westelijk deel en cafe 't Dwarsliggertje in het oostelijk deel van de straat een after party tot diep in de ochtend hadden.

Na de verrassingselementen tijdens de straatfeesten, wachtte de bezoekers die de straat weer verlieten nóg een verrassing, namelijk de aankondiging van een geheel nieuw straatfeest in de Reguliersdwarsstraat op zaterdag 14 september:
(klik voor een vergroting)


> Foto's: Gay Pride 2013 - Friday & Saturday


^


8 reactie(s)

Door Regenboogglitterpony op 5-08-2013 om 23:30 uur:

Volgend jaar weer!Door Klaas Hamersma op 6-08-2013 om 23:22 uur:

En dan de troep opruimen aub!Door Gerben Bruins op 7-08-2013 om 21:09 uur:

Help je mee dan?Door Didi Solaris op 8-08-2013 om 22:56 uur:

Ik help wel mee!Door Sergio Leatomu op 10-08-2013 om 13:57 uur:

Plussen en minnen heef iedereen..maar je mag voor jezelf perfect zijn..Door Satudarah op 13-08-2013 om 21:35 uur:

Chicken saté erbij, lekkah!Door Corry op 14-08-2013 om 15:32 uur:

Gewoon het beste straatfeest ever!Door Regenboogglitterpony op 17-08-2013 om 14:58 uur:

Kan niet wachten op volgend jaar!
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

- Brand in de tuin van restaurant Secret Garden

- Veganistische patisserie Koekoek geopend

- Club NYX viert 10-jarig bestaan

- Reguliers.net bestaat 15 jaar!

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.