English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 1 mei 2013 18.53 uur:

Koninginnedag ondanks de kou weer ouderwets gezellig
Koninginnedag 2013 was een hele bijzondere dag, want in Amsterdam deed koningin Beatrix op 30 april afstand van de troon en werd aansluitend Willem-Alexander als de nieuwe koning ingehuldigd.

Waarschijnlijk omdat veel mensen dit op televisie bekeken en het relatief vrij koud was, werd het in Amsterdam en bij de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat wat minder druk dan in eerdere jaren.

Koninginnedag-straatfeest in de Reguliersdwarsstraat
(klik voor een vergroting)


KoninginneNacht 29 april

Zoals gebruikelijk begonnen de festiviteiten al op de avond van 29 april, de Koninginnenacht. Het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Koningsplein en Vijzelstraat, alsmede de zijstraatjes, waren van begin tot eind feestelijk versierd met trossen oranje ballonnen.

Tijdens de Koninginnenacht had de gemeente geen buitenbars toegestaan en was er evenmin een podium voor DJ-optredens, maar doordat de verschillende horecazaken hun deuren wijd open hadden met de muziek op zn hardst was er toch een gezellige sfeer. Opvallend genoeg kwam het straatfeest maar langzaam op gang, pas rond rond 22.00 uur werd het echt een beetje druk en werd het middendeel van de straat weer n grote mensenzee:

Straatfeest bij de homozaken tijdens Koninginnenacht
(klik voor een vergroting)


In het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat waren dit jaar als vanouds weer twee straatfeesten, namelijk het hiphopstraatfeest bij caf De Duivel en het Hollandse feest bij Jantjes Verjaardag. Vanwege de strengere veiligheidseisen mochten deze evenementen vorig jaar niet doorgaan.

Maar nu waren beide feesten dus weer terug en stond er bij Jantjes Verjaardag, pal tegenover de caribische homobar Reality, een podium waarop onder andere de bekende artiest Lange Frans optrad. Bij hiphopcaf De Duivel was er voor de Hell's Kitchen Party zelfs een brugpodium over de straat heen gebouwd, de Queen's Bridge:
De Queen's Bridge bij caf De Duivel tijdens Koninginnenacht
(klik voor een vergroting)
Optreden van Lange Frans tijdens Koninginnenacht
(klik voor een vergroting)


KoninginneDag 30 april

Op Koninginnedag zelf vond eerst om 10.00 uur in het Paleis op de Dam de abdicatie van koningin Beatrix plaats en werd om 14.00 uur in de Nieuwe Kerk de nieuwe koning Willem-Alexander plechtig ingehuldigd. Daarna trokken vele mensen langs de bekende vrijmarkten om daarna vanaf 19.30 uur de koningsvaart over het IJ te gaan zien.

Aan de westkant van de Reguliersdwarsstraat verkochten een diverse restaurants op straat hun gerechten en stonden nu ook hier buitenbars bij een aantal horecazaken. Bij de nieuwe bar Dvars waren grote speakers en een DJ-booth waarachter een reeks van bekende DJ's uit de straat optraden. Dit zorgde ervoor dat de party stemming er weer goed in kwam.

Straatfeest ter hoogte van Bar Dvars op Koninginnedag
(klik voor een vergroting)


Omdat het in de avond weer snel afkoelde, werd het uiteindelijk toch minder druk dan eerdere jaren, wat als voordeel had dat alles net wat makkelijker te bereiken en het daardoor wat minder dringen was. Vanwege de bijzondere gelegenheid, en om mensen gespreid naar huis te laten gaan, mochten de straatfeesten in plaats van tot 20.00 uur dit jaar tot 22.00 uur doorgaan.

Al vrij snel daarna zochten mensen de warmte, gezelligheid en feestelijkheid binnen bij de diverse zaken op. Zo was er bijvoorbeeld bij club NYX een Trix ♥ NYX feest en was het bij The House of Rising, dat vanaf vandaag gesloten is, nog een allerlaatste keer flink knallen.

Volgend jaar zal er in plaats van Koninginnedag op 30 april een Koningsdag zijn op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Omdat die datum in 2014 echter op een zondag valt, zal de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april gevierd worden.


> Foto's van Queen's Night & Queen's Day 2013


^


4 reactie(s)

Door Regenboogglitterpony op 2-05-2013 om 19:03 uur:

Super party, helemaal geslaagd!Door Gerben Bauhaus op 27-05-2013 om 23:09 uur:

Ok, dat is alweer een maand geleden! Nexxxt.Door Regenboogglitterpony op 28-05-2013 om 11:32 uur:

k'heb weer zin in 'n feessie!Door JJ op 29-05-2013 om 3:09 uur:

Roze Week Alkmaar, Dordrecht Pride, Roze Zaterdag Utrecht, Antwerp Pride, Amsterdam Pride, Roze Maandag Tilburg, Midzomergracht Utrecht, Roze Woensdag...maar na augustus wordt het weer stiller...
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Aftrap voor nieuw seizoen straatfeesten: Reguliers Celebrates!

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.