English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 8 januari 2013 22.29 uur:

Uitslagen (homo)horecaverkiezingen 2012


In de afgelopen weken zijn weer de uitslagen van de diverse jaarlijkse (homo)horecaverkiezingen bekend gemaakt. Zaken uit de Reguliersdwarsstraat vielen slechts bij één daarvan in de prijzen.

Time Out

Bij de selectie van de Best of Amsterdam, die het magazine Time Out Amsterdam jaarlijks maakt, was de nieuwe gay club NYX één van de vier beste danstempels en (hetero)bar Ludwig één van de zeven beste bars.

Met meerdere winnaars in minder categorien had de Best of Amsterdam een andere opzet dan vorig jaar, toen bijvoorbeeld ook nog een Best Gay Venue werd uitverkozen. Die titel ging toen naar bar Bump in de Kerkstraat, een zaak die helaas onlangs al weer moest sluiten, wat laat zien dat de waarde van dergelijke prijzen vrij relatief is.
Club NYX als winnaar in de categorie Best Hear
van de Time Out Best of Amsterdam 2012GaySite

De belangrijkste verkiezing speciaal voor homohoreca wordt sinds 2007 gehouden door de website GaySite.nl. De winnaars hiervan werden afgelopen zaterdag bekend gemaakt. Dit jaar werden 22.000 stemmen uitgebracht en kwam gay café Wilsons in Haarlem als beste uit de bus. Tweede werd De Regenboog in Rotterdam en de derde plaats was voor Prik in Amsterdam, dat de voorgaande twee jaar nog de winnaar was. Beste Gay Discotheek werd Club Church in de Kerkstraat.

Voor deze verkiezing kan het hele jaar door gestemd worden en de populairste zaken gaan vervolgens door naar de finaleronde in de maand december. De homocafe's uit de Reguliers en ook de nieuwe club NYX wisten niet tot deze finale door te dringen. Bezoekers daarvan laten zich kennelijk moeilijk verleiden om op 'hun' zaken te stemmen.

Een woordvoerder van GaySite.nl vroeg zich echter af of er, gezien de reeks van sluitingen in afgelopen tijd, in ons land binnen enkele jaren nog wel voldoende homohoreca over is voor een dergelijke groots opgezette Homohoreca Verkiezing.

Gay.nl

Sinds 2010 houdt ook homowebsite Gay.nl een eigen verkiezing, niet alleen van beste homohoreca, maar ook van personen die als homo-iconen van het afgelopen jaar kunnen gelden. Voor de in totaal 22 categorieën konden in november nominaties worden ingestuurd, waarop in de eerste 15 dagen van december kon worden gestemd.

Voor Gay.nl's Rate 2012 werd club NYX in de Reguliers tweede in de categorie Beste Gay-club, achter club Roque aan de Amstel. Church in de Kerkstraat werd gekozen tot Beste Fetisj-club. De Reguliersdwarsstraat als geheel was één van de genomineerden in de categorie Beste Uitgaansgebied, maar hierbij werd de Amstel de grote winnaar.

Daar bevindt zich ook Chez René, dat net als vorig jaar de grote winnaar in de categorie Beste Gay-café werd. Dat deze kleine en niet heel bekende bar maar liefst de helft van alle stemmen kreeg, roept wel de vraag op hoe represenatief deze uitslag is. Chez René is namelijk niet alleen het stamcafé van de Gay.nl-redactie, maar ook lag het totaal aantal van 20.000 stemmen opvallend hoger dan de 5000 van het voorgaande jaar.

Venuez

De meest prestigieuze algemene horecaprijs is die van Venuez Magazine. Hoewel de Venuez Awards 2012 pas op 25 maart aanstaande worden uitgereikt, bevinden zich onder de onlangs bekend gemaakte nominaties geen zaken uit de Reguliersdwarsstraat.

Vorig jaar won Lion Noir nog in de categorie Best Interior Design en werd Casper Reinders, ontwerper van onder meer Lion Noir, Ludwig en Rose's Cantina, uitgeroepen tot meest toonaangevende horeca-ondernemer van het jaar.


^


3 reactie(s)

Door Michael op 14-01-2013 om 17:14 uur:

Meer dan terecht dat Church twee keer heeft gewonnen. Waar her en der alles leeg loopt en helaas moet sluiten, is Church week-in-week-uit druk met vele verschillende soorten feesten. Zelfs Fuxxx lijkt wel leeg tegenwoordig.. en Nyx.. tja..daar wordt online al genoeg over gezegd.Door Bart op 17-01-2013 om 7:19 uur:

Deze uitslagen bevestigen nog maar eens de volkomen nutteloosheid van dergelijke tijdelijke verkiezingsuitslagen. Morgen is alles weer anders!Door Michael op 1-02-2013 om 10:54 uur:

Bart, dan is het wel opvallend dat Church vorig jaar diezelfde prijzen ook won.. dus zoveel veranderd er niet... een tent die het goed doet, is dus in deze tijd in staat het al jaren goed te doen.. in Church z'n geval 5 jaar.
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

- Brand in de tuin van restaurant Secret Garden

- Veganistische patisserie Koekoek geopend

- Club NYX viert 10-jarig bestaan

- Reguliers.net bestaat 15 jaar!

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.