English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 16 december 2012 23. 02 uur:

Rose's Cantina is heropend met interieur van Casper Reinders

Afgelopen donderdag, 13 december, is na een verbouwing het bekende restaurant Rose's Cantina weer heropend. De zaak is daarbij een stuk groter geworden en door de bekende horeca-ondernemer Casper Reinders van een geheel nieuw interieur voorzien.

Door het naastgelegen pand op nummer 38 erbij te trekken is Rose's Cantina nu goed voor maar liefst 120 couverts. Dit pand hoorde al wel bij het restaurant, maar stond al wat langere tijd leeg, nadat er eerder telkens voor korte tijd enkele andere restaurantformules uitgeprobeerd waren.
Het nieuwe interieur met de benedenbar van Rose's CantinaHet nieuwe interieur roept de sfeer op van tropisch Latijns-Amerika, met lampen die als kaarslichtjes aan lianen lijken te hangen en een reeks van originele decoraties en attributen uit die landen.

Rose's Cantina was altijd vooral befaamd als Mexicaans restaurant, maar met deze heropening is de Mexicaanse keuken opgenomen in een ruimere kaart. Deze omvat nu gerechten uit heel Noord- en Zuid-Amerika, oftewel: Cocina Pan Americana.
Decoratieve wandkleden in voodoo-stijl met de huisnummers
en de initialen van Rose's CantinaOp de ruime bovenverdieping is een speciale tequilabar gekomen, met vooraan een comfortabele zithoek met originele chesterfieldfauteuils (zoals we die ook kennen uit de Soho). Achterin is een "speelruimte" met een biljarttafel en een antieke flipperkast. De wanden zijn gedecoreerd met een collage van originele foto's uit Latijns-Amerika.
Zithoek op de bovenverdieping van Rose's CantinaCasper Reinders is vooral bekend als eigenaar van de exclusieve club Jimmy Woo, maar heeft daarnaast nog een reeks andere zaken, waaronder Bo5, Chicago Social Club en in de Reguliersdwarsstraat restaurant/bar Lion Noir en Bar Ludwig. In deze straat is Rose's Cantina nu de derde zaak van zijn hand.

Voor de herinrichting is hij een joint venture aangegaan met Dobson & Uzcudun, een restaurantketen die deze zaak in 2008 overnam. Rose's Cantina is n van de langst bestaande zaken van de Reguliersdwarsstraat, al bestaat over de openingsdatum enige twijfel. In januari van dit jaar werd het 30-jarig bestaan gevierd, maar volgens andere bronnen zou de zaak al in 1980 of 1981 geopend zijn.

- Vernieuwde homepage: www.rosescantina.nl


^


1 reactie(s)

Door Jacco op 18-12-2012 om 13:42 uur:

Hoera een nieuwe Kooistra in de straat!
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Aftrap voor nieuw seizoen straatfeesten: Reguliers Celebrates!

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.