English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


15 juni 2012 18.22 uur:

Open tuinen in de Reguliersdwarsstraat

Vandaag, morgen en zondag vinden in Amsterdam weer de jaarlijkse Open Tuinen Dagen plaats. In dat kader zijn zon dertig grachtentuinen opengesteld voor het publiek. Dit jaar is het thema "Koetshuizen en tuinhuizen", wat speciaal voor de Reguliersdwarsstraat heel toepasselijk is.

Achter de grote panden langs de Amsterdamse grachten bevinden zich een heel aantal prachtige stijltuinen. Deze zijn normaal niet voor publiek toegankelijk en maar weinigen weten dan ook van het bestaan af, temeer omdat deze tuinen vanaf de straat niet zichtbaar zijn.Terras in de tuin van voormalig restaurant Het Tuynhuys,
tegenwoordig restaurant/bar Lion Noir

Evenmin niet zo heel bekend is dat zich ook achter een reeks restaurants (van Rose's Cantina t/m Genki Garden) in de Reguliersdwarsstraat fraaie tuinen bevinden. Tijdens het gehele zomerseizoen kan iedereen daar heerlijk buiten eten, in lommerrijke prieeltjes, waar je helemaal niets meer hoort van het lawaai van de Amsterdamse binnenstad.

Deze tuinen zijn ooit aangelegd tussen de grote herenhuizen aan de Herengracht en de bijbehorende koetshuizen aan de Reguliersdwarsstraat, die destijds als een soort van achterom voor de paarden en koetsen fungeerde.

> Meer over de koetshuizen in de Reguliersdwarsstraat

Dertig andere, particuliere grachtenhuistuinen zijn dit weekend tijdens de Open Tuinen Dagen te bezichtigen. Toegangskaarten hiervoor kunnen gekocht worden bij n van de startadressen, waaronder Museum Van Loon op Keizersgracht 672. Online kan een voucher a 15,- euro besteld worden via de website I Amsterdam. De adressen van de deelnemende tuinen staan in het passe-partout vermeld.

- Officile website: www.opentuinendagen.nlWaterpartijtje in de tuin van restaurant/bar Lion Noir


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Uniek overzicht van homo- en lesbische horeca gelanceerd

- Beurskoers-Bar Broker is gesloten

- Enkele grote LHBT-jubilea in 2019

- Nieuwe en vernieuwde zaken

- Van 7 t/m 9 januari: Horecava Street Takeover

- Vernieuwingen voor de mobiele versie van deze website


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.