English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 15 juni 2012 18.22 uur:

Open tuinen in de Reguliersdwarsstraat

Vandaag, morgen en zondag vinden in Amsterdam weer de jaarlijkse Open Tuinen Dagen plaats. In dat kader zijn zon dertig grachtentuinen opengesteld voor het publiek. Dit jaar is het thema "Koetshuizen en tuinhuizen", wat speciaal voor de Reguliersdwarsstraat heel toepasselijk is.

Achter de grote panden langs de Amsterdamse grachten bevinden zich een heel aantal prachtige stijltuinen. Deze zijn normaal niet voor publiek toegankelijk en maar weinigen weten dan ook van het bestaan af, temeer omdat deze tuinen vanaf de straat niet zichtbaar zijn.Terras in de tuin van voormalig restaurant Het Tuynhuys,
tegenwoordig restaurant/bar Lion Noir

Evenmin niet zo heel bekend is dat zich ook achter een reeks restaurants (van Rose's Cantina t/m Genki Garden) in de Reguliersdwarsstraat fraaie tuinen bevinden. Tijdens het gehele zomerseizoen kan iedereen daar heerlijk buiten eten, in lommerrijke prieeltjes, waar je helemaal niets meer hoort van het lawaai van de Amsterdamse binnenstad.

Deze tuinen zijn ooit aangelegd tussen de grote herenhuizen aan de Herengracht en de bijbehorende koetshuizen aan de Reguliersdwarsstraat, die destijds als een soort van achterom voor de paarden en koetsen fungeerde.

> Meer over de koetshuizen in de Reguliersdwarsstraat

Dertig andere, particuliere grachtenhuistuinen zijn dit weekend tijdens de Open Tuinen Dagen te bezichtigen. Toegangskaarten hiervoor kunnen gekocht worden bij n van de startadressen, waaronder Museum Van Loon op Keizersgracht 672. Online kan een voucher a 15,- euro besteld worden via de website I Amsterdam. De adressen van de deelnemende tuinen staan in het passe-partout vermeld.

- Officile website: www.opentuinendagen.nlWaterpartijtje in de tuin van restaurant/bar Lion Noir


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.