English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


11 mei 2012 18.43 uur:

Beweegbare Urilift in de straat geplaatst

Afgelopen maandag is in de Reguliersdwarsstraat een zogeheten Urilift geplaatst. Dit is een urinoir dat in de grond verzonken zit en alleen tijdens drukke uitgaansavonden omhoog komt.

De nieuwe urilift bevindt zich op de brede stoep naast de parkeergarages aan de overkant van de winkels van Rufskin en Studio Bazar:De Urilift in de Reguliersdwarsstraat in verzonken toestand...


Zulke uriliften staan van vrijdag 19.00 uur tot zaterdag 06.00 uur en zaterdag van 19.00 uur tot zondag 06.00 uur bovengronds. Daarna verzinken ze weer onder de grond. Ook tijdens grote evenementen kunnen deze nieuwe urinoirs worden gebruikt.

Omdat de uriliften zijn aangesloten op het riool zijn ze gemakkelijker te reinigen en veroorzaken ze minder stankoverlast dan de kunststof plaskruizen, die tot nu toe op drukke punten werden geplaatst.Demonstratie van de Urilift op het Leidseplein


In totaal zullen er 10 uriliften geplaatst worden, namelijk op het Rembrandtplein, Leidseplein, de Weteringschans, het Thorbeckeplein, het Spui en aan de Amstel. Aanvankelijk zou ook in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, ter hoogte van de achtergevel van Tuschinski, een Urilift komen, maar die is komen te vervallen.


^


3 reactie(s)


Door Ferdinand op 12-05-2012 om 22:02 uur:


Top!Door Daan op 16-05-2012 om 1:10 uur:


Het blijft een pis straat..Door Maaik op 31-05-2012 om 14:21 uur:


gewoon erop plassen voordat die naar boven komt...Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Uniek overzicht van homo- en lesbische horeca gelanceerd

- Beurskoers-Bar Broker is gesloten

- Enkele grote LHBT-jubilea in 2019

- Nieuwe en vernieuwde zaken

- Van 7 t/m 9 januari: Horecava Street Takeover

- Vernieuwingen voor de mobiele versie van deze website


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.