Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 8 maart 2012

Solidariteitsavond voor hiphop-cafe De Duivel + Update

Op zondag 18 maart aanstaande vindt in De Melkweg een speciale avond plaats ter ondersteuning van het befaamde hiphop-café De Duivel. Dit werd op 23 december op last van de burgemeester gesloten naar aanleiding van een schietpartij.


Hiphop-café De Duivel dichtgetimmerd

Tijdens de solidariteitsavond zullen artiesten, muzikanten en andere creatievelingen café De Duivel steunen in de strijd om het te kunnen heropenen. Thema van de avond is "Stad van mijn Dromen", want volgens de organisatoren hoort in een stad als Amsterdam een bijzondere plek als café De Duivel thuis.

De avond staat niet alleen in het teken van de muziek, maar ook staat het specifieke publiek centraal, aldus de organisatie. Tijdens gesprekken van eigenaar Daniel Eeuwens met de gemeente bleek namelijk dat de politie meerdere malen heeft geconstateerd dat er in De Duivel "gangsta rap" wordt gedraaid en dat er een "specifiek publiek" komt - wat dan kennelijk vanwege die muziek een verhoogt gevaar op geweld oplevert.

Politici, politie en geïnteresseerden zijn dan ook van harte uitgenodigd, om zelf te kunnen aanschouwen dat hiphop-liefhebbers niet per definitie onruststokers zijn.

Tijdens de avond hoopt café de Duivel een ruim tweehonderd pagina's tellend document met steunbetuigingen, opgesteld door culturele instellingen en supporters, aan vertegenwoordigers van de gemeente te kunnen overhandigen.

Opvallend is De Duivel zoveel steun van bezoekers, bekende personen en andere uitgaansgelegenheden krijgt, terwijl toen twee jaar geleden alle grote homozaken van Sjoerd Kooistra sloten, er nauwelijks publieksacties voor de heropening werden georganiseerd. Het waren toen vooral de gemeente en de brouwerijen die daar achter de schermen mee bezig waren.

> Bericht op AT5.nl


UPDATE 9 maart:

Vanmiddag meldde AT5 dat De Duivel officieel vanaf aanstaande maandag al weer open mag. De gemeente heeft dat bevestigd, onder de voorwaarde dat er voortaan elke dag een portier aanwezig zal zijn. De eis van een metaaldetectiepoortje heeft de gemeente laten vallen.

Vanwege noodzakelijke werkzaamheden heeft de eigenaar nog een week nodig om daadwerkelijk weer te kunnen openen, dus naar verwachting zal het cafe vanaf maandag 19 maart weer voor publiek geopend zijn.

De solidariteitsavond op zondag 18 maart in De Melkweg zal overigens wel gewoon doorgaan.


> Bericht op AT5.nl

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.