English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


Irene


Geboren in Thailand ca. 1964
Overleden in Amsterdam op 14 juli 2005 (41 jr.)Irene was een bekende en geliefde verschijning in de Reguliersdwarsstraat, waar zij onder meer optrad in de Soho en de Exit.Irene Irene was transseksueel en werd in Thailand als man geboren onder de naam Tang Thummasith. Nog in Thailand had hij een eigen disco-bar, maar in 1988 kwam hij naar Nederland, waar hij zich operatief tot vrouw liet 'ombouwen' en zich voortaan Irene (op z'n Engels uitgesproken) noemde.

Ze kleedde zich op en top vrouwelijk en werd alszodanig een bekende verschijning in de Reguliersdwarsstraat. Daar werkte ze in de Soho en de Exit achter de bar en trad ze de laatste jaren elke woensdagavond op in haar eigen Late Night with Irene in het Exit Cafť. Daarnaast was ze actief als escort.

Het was dan ook een grote schok, toen zij op 14 juli 2005 dood in haar eigen woning op de Wallen werd aangetroffen. Ze bleek op brute wijze te zijn vermoord. Kort daarna werd door vrienden en bekenden een stille tocht voor haar georganiseerd, van haar werkplek in de Reguliersdwarsstraat naar haar woning in de BethaniŽnstraat.

Een tweede schok kwam toen de moordenaar een voormalige collega van Irene bleek te zijn: een pas 21-jarige portier van de Exit. Voor zover bekend probeerde hij vergeefs geld van haar los te krijgen, waarna hij haar met vele messteken om het leven bracht. Vervolgens ging hij er met een kluisje met juwelen vandoor.

Toen de moordenaar deze juwelen bij juweliers aanbood kon hij worden aangehouden. In februari 2006 werd hij vervolgens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.

Irene In Memoriam


Links
- Irene vermoord door oud-portier
- Twaalf jaar cel voor moord op transseksueel
- Uit het Dagboek van een Misdaadjournalist:
   - Moord in de BethaniŽnstraat
   - Kort vervolg

^
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.